feeder.ro awards anunță câștigătorii celor 18 premii

feeder.ro awards anunță câștigătorii celor 18 premii

Proiectul cultural feeder.ro awards, demarat de Save or Cancel prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN, anunță câștigătorii celor 18 premii

Juriul compus din 12 membrii, Ramona Yacef, Pisica Pătrată, Ocu, Octav Avramescu, Mihaela Ion, Lizz, Homeboy, Elvira Lupșa, Cristina Popa, Cristi Cons, Andrei Racovițan, a evaluat în cadrul celor 3 categorii un total de 256 de lucrări de street art, proiecte transdisciplinare și compoziții de muzică electronică. Publicul a evaluat cele 88 de lucrări înscrise în cadrul celor 3 apeluri deschise, înregistrând peste 1.000 de voturi. În total, proiectul a desemnat 15 artiști câștigători și 3 proiecte premiate.

 

Categorii:

Street art și intervenții în spațiul public

Juriul compus din Ocu, Homeboy, Pisica Pătrată, Cristina Popa și Andrei Racovițan a evaluat cu atenție activitatea a 61 de artiști români, fiecare dintre acești membri selectând câte 10 artiști, în ordinea preferințelor, rezultând următorul clasament:

Locul 1: Msero
Locul 2: Pandele
Locul 3: Kero

În cadrul apelului deschis pentru Street art și intervenții în spațiul public au fost înscrise 34 de lucrări, realizate de 23 de artiști, atrăgând un total de 690 de voturi:

Premiul publicului: Alexa Lincu - Utopic Reflections
Premiul publicului: Paspartu.croc - Șirul lui PASPARTU
Premiul publicului: Alex Baciu - Concrete Clouds

 

Proiecte transdisciplinare

Juriul compus din Elvira Lupșa, Mihaela Ion, Octav AvramescuCristina Popa și Andrei Racovițan a evaluat cu atenție 20 de proiecte transdisciplinare, fiecare dintre acești membri selectând câte 10 proiecte, în ordinea preferințelor, rezultând următorul clasament:

Locul 1: Becoming Landscape. Body. Sound. Land Art.
Locul 2: Cercul de sprijin
Locul 3: The Future is History DiscoGraffiti w Kero Zen (live painting) & Andrei Bucureci (live set)

În cadrul apelului deschis pentru proiecte transdisciplinare au participat 4 proiecte, atrăgând un total de 157 de voturi:

Premiul publicului: Mike Savuica - Kcezyow (Woyzeck)
Premiul publicului: ORIGINI de Cristiana Bucureci, celebrează Ziua Universală a Iei
Premiul publicului: Post-Digital Intersections

 

Compoziții de muzică electronică

Juriul compus din Ramona Yacef, Cristi Cons, Lizz, Cristina Popa și Andrei Racovițan a evaluat cu atenție activitatea a 195 de muzicieni români și internaționali, fiecare dintre acești membri selectând câte 10 artiști, în ordinea preferințelor personale, rezultând următorul clasament:

Locul 1: Dan Andrei
Locul 2: Dewalta
Locul 3: Cezar Lazăr

În cadrul apelului deschis pentru compoziții de muzică electronică au participat 44 de artiști care au înscris 50 de melodii, atrăgând un total de 1.239 de voturi:

Premiul publicului: Mihai Cojanu - Feathers
Premiul publicului: Gals - Brain Dance
Premiul publicului: Deelighter - groovin rollercoaster

Pisica Pătrată, artist și membru al juriului pentru street art și intervenții artistice, a creat trofeele oferite câștigătorilor, în timp ce Octav Avramescu, membru al juriului pentru proiecte transdisciplinare, a realizat serigrafia aplicată pe fiecare trofeu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Agenția de carte, Igloo, IQads, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism, Munteanu, Propagarta, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin 

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related