Începe Dracula Film Festival. Argumente pentru o experienţă... fantastică

Începe Dracula Film Festival. Argumente pentru o experienţă... fantastică

După 10 ani de creştere organică în consistenţă a experienţei oferite iubitorilor de Fantasy, cea pur cinematografică fiind completată progresiv cu expoziţii de artă, lansări de carte sau ateliere de benzi desenate, Dracula Film Festival îşi propune să facă un pas mai departe şi să reamintească publicului de toate vârstele, între 25 şi 29 octombrie, faptul că „Fantezia nu se limitează la vrăjitori şi la baghetele lor caraghioase. E vorba de a privi lumea din noi perspective.”, după cum sublinia celebrul scriitor Terry Pratchett în discursul de acceptare a medaliei Carnegie.

Cu peste 3000 de producţii din aproape 140 de ţări înscrise în diversele competiţii ale Dracula Film Festival în 2023, cu proiecţii de filme recompensate cu premii prestigioase sau prezentate în premieră mondială, festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov, rămâne, evident, centrat pe această formă dinamică de storytelling, dar aspiraţia sa de a deveni un epicentru autumnal al consumatorilor de Pop culture capătă pregnanţă prin lărgirea în mod semnificativ a ariei de acoperire experienţială.

Una dintre noutățile de la ediția din 2023 Dracula Film Festival o reprezintă Dracula Fantasy Con, eveniment care se va desfășura între 27 – 29 octombrie și aduce la un loc variate reprezentări ale fanteziei, de la cărți și romane grafice de gen și până la jocuri video și boardgames și care încurajează interacţiunea şi dialogul, atât prin intermediul seriei Întâlnirile Pop Culture, dar şi a numeroaselor evenimente inedite programate în cadrul său.

Complementar talk-urilor din Fantasy Con, programul de panel-uri are însă o anvergură mai amplă prin conferinţele publice din Congresul Internaţional Dracula, Children of the Night, susţinute de către cei mai importanţi experţi universitari de pe glob în domeniul „Gothic and Vampire Studies”, iar teme precum How the Sublime in Gothic Literature Influence Otherkin Identities sau A Pathology of the Un-Dead: Maladies of the Modern Vampire se pot constitui în pretexte de dezbatere realmente interesante.

Sigur însă că tot dialogurile legate de film rămân cele mai suculente şi, dincolo de Q&A-urile cu realizatorii unora dintre filmele proiectate, de neratat de către cinefili sunt întâlnirile live cu legendarii cineaşti Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, ambii invitaţi de onoare ai festivalului.

Pentru că un eveniment Pop culture nu ar fi complet fără muzică, Dracula Film Festival are programate două cine-concerte de excepţie, care omagiază clasicele Dracula (1931) şi, respectiv, Faust (1926), prin aportul creativ a doi muzicieni de factură foarte diferită: Massimo Zamboni, unul dintre părinţii Punk-ului şi Alternative-Rock-ului italian, şi Murcof, reputatul artist mexican de muzică electronică.

Ca să parafrăm titlul aşteptatei avanpremiere din deschiderea festivalului, Five Nights at Freddy’s, la Dracula Film Festival se anunţă cinci zile şi nopţi... fantastice!

A XI-a ediţie a festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 25-29 octombrie.

Bilete au fost puse în vânzare pe biletebrasov.ro.

Răsfoiește online revista oficială a festivalului, în format digital!

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și este finanțat de Primăria Municipiului Brașov.
Un eveniment susținut de Kiss FM și Zile și Nopți.
Parteneri instituționali: Institutul Italian de Cultură București, Cinema Astra, Cinema Modern, Centrul Cultural Apollonia, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Castelul Bran.
Sponsori: Ape minerale Zizin, Ford Brașov, ASUS prin Republic of Gamers, BookCity, Romarg, Smart PC, Party Sound, Tricksters Club, Editura UP, Hobby Custom, Allview Romania, Wacom.
Cu sprijinul: RoImage 2000, Intercom Film, CAY Film și Mercenar Lab.
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.
Mașina oficială a festivalului: Ford Brașov
Afișul festivalului este realizat de LAMISSOL
Parteneri media: IQads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Bookhub, Happ.ro, Vice, Mindcraft Stories, AARC, Cinefan, filme-carti.ro, Movienews, BizBrasov, Romania Journal, Nine O Clock.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related