Dracula Fantasy Con și Ziua Gopo - evenimente speciale în programul Dracula Film Festival, ediția 2023

Dracula Fantasy Con și Ziua Gopo - evenimente speciale în programul Dracula Film Festival, ediția 2023

Ajunsă la ediția a XI-a, experienţa Dracula Film Festival se îmbogăţeşte de anul acesta cu Dracula Fantasy Con, eveniment ce reuneşte sub acelaşi acoperiş (fizic şi ideatic) artişti, creatori şi promotori ai fanteziei în cele mai variate declinări, de la comics-uri şi cărţi până la jocuri video şi Fantasy Art, indiferent că în public se regăsesc cititori ai romanelor lui Tony Mott ori gameri pasionaţi de Mortal Kombat (MK1) sau League of Legends (LoL).

În spiritul CONvenţiilor americane tradiţionale (WorldCon a fost fondat în 1939, iar San Diego Comic Con, „Mecca fanilor Pop culture”, în 1970), Dracula Fantasy Con îşi propune să ofere un ambient ludic care să încurajeze interacţiunea şi dialogul, prin intermediul seriei „Întâlnirile Pop Culture”, dar şi prin numeroasele evenimente inedite pregătite.

„Nerds” din toate colțurile, uniți-vă!

„Dungeons & Dragons, Warhammer 40k, Cthulhu, vampiri și vârcolaci, benzi desenate și manga, League of Legends, pictură de miniaturi 3D-printate, cărți de șoc, groază și fantezie, cărți de joc, știință și magie, Harry Potter și voi, Dragoni de toate culorile, vă invocăm la Brașov!

Între 27 și 29 octombrie 2023, în cadrul Festivalului de Film Dracula, ne-am strâns aproape comunitatea locală de artiști, scriitori și jucători de roluri fantastice pentru prima ediție Dracula Fantasy Con.

Ne-am dorit să acoperim cât mai multe activități, cât mai multe moduri în care comunitatea se reunește în mod organic, de la sesiuni de board games la petreceri LAN; de la discuții înfierbântate despre carte, film și joc video la ateliere creative.

Vă invităm așadar în <<dungeon-forest>>, să ne bucurăm împreună de multele noastre monomanii, la mansarda Cinematografului Astra!”, declară Mircea Laslo, coordonator Dracula Fantasy Con.

La Dracula Fantasy Con vor avea loc și lansări de carte, dintre care amintim „Anotimpul mireselor”, de Tony Mott, și cele două cărți destinate marcării centenarului GOPO, „GOPO în 100 de pagini de bandă desenată” – coordonatori Anca Moscu și Lucian C. Oancea și „GOPO în 100 de amintiri”, coordonator Anca Moscu.

De la Dracula Fantasy Con nu lipsește nici „Aleea Artiștilor”, unde sunt invitați cinci artiști vizuali, fiecare cu stilul propriu: Alexandra Caras, Alexandra Gold, Tudor Vidoni, Xenia, Yumexor.

În cele trei zile de Dracula Fantasy Con, iubitorii jocurilor video vor avea ocazia să joace două dintre cele mai în vogă jocuri pe calculator: Mortal Kombat 1 și League of Legends. Vor avea loc concursuri, iar câștigătorii vor pleca acasă cu premii oferite de către ASUS Republic of Gamers și Smart PC.

În zona de merchandising, BookCity a pregătit o zonă de figurine, board games, manga și bandă desenată, iar cei de la Hobby Custom vor prezenta o serie de figurine 3D. În spațiul dedicat cărților vor fi titluri horror, fantasy și SF, de la BookCity și Editura UP. Tricksters club din Brașov invită curioșii să învețe tainele jocurilor de tip board games, iar Teodor Gheorgheasa - Dungeon Master - pregătește, alături de invitații săi, o sesiune live de Dungeons & Dragons.

Dracula Fantasy Con are loc în perioada 27-29 octombrie, la Cinema Astra de la Brașov, etajul 2 (mansardă). Intrarea este, asemenea imaginației, complet liberă!

 

Ziua GOPO, la Dracula Film Festival

În 2023 se aniversează 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți cineaști români, Ion Popescu Gopo (1923–1989) așa încât desigur că nu putea lipsi din programul Dracula Film Festival, această ediție propunând trei filme cu semnătura sa. Acestea vor rula la Cinema Modern din Brașov, în data de 29 octombrie, cu acces gratuit, și vor fi prezentate de cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor.

Cele 3 filme sunt: Pași spre lună (1964), cu Radu Beligan, Povestea Dragostei (1977), după Ion Creangă, cu Mircea Bogdan și Eugenia Popovici - filmul a câștigat premiul pentru interpretare masculină Sitges 1981 (Mircea Bogdan) și Comedie fantastică (1975), cu Dem Radulescu și Vasilica Tastaman.

La intrarea în sala de cinema, spectatorii vor primi un voucher cu care pot intra gratuit la expoziția realizată de Muzeul de Istorie Brașov, la Casa Sfatului, ,,Scurtă istorie despre Gopo”.

A XI-a ediţie a festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 25-29 octombrie.

Bilete au fost puse în vânzare pe biletebrasov.ro.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și este finanțat de Primăria Municipiului Brașov.
Un eveniment susținut de Kiss FM și Zile și Nopți.
Parteneri instituționali: Institutul Italian de Cultură București, Cinema Astra, Cinema Modern, Centrul Cultural Apollonia, Muzeul Județean de Istorie Brașov.
Sponsori: Ape minerale Zizin, Ford Brașov, ASUS prin Republic of Gamers, BookCity, Romarg, Smart PC, Party Sound, Tricksters Club, Editura UP, Hobby Custom, Allview Romania, Wacom
Parteneri media: Iqads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Bookhub, Happ.ro, Vice, Mindcraft Stories, AARC, Cinefan, filme-carti.ro, Movienews, BizBrasov, Romania Journal, Nine O Clock
Cu sprijinul: RoImage 2000, Intercom Film, CAY Film și Mercenar Lab.
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.
Mașina oficială a festivalului: Ford Brașov
Afișul festivalului este realizat de LAMISSOL

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related