Prima comunitate a artiștilor români de colaje prezintă Dreaming in Collages

Prima comunitate a artiștilor români de colaje prezintă Dreaming in Collages

DREAMING IN COLLAGES este prima expoziție de grup a comunității ROMANIAN  COLLAGE COLLECTIVE, ce va reuni peste 30 de artiști de colaje. Vernisajul are loc pe 9 februarie, de la ora 19:00, la RAM - Romanian Art Movement (Bld.Regina Elisabeta 37). Evenimentul va fi un mix de artă vizuală, muzică și performance.

Expoziția de grup DREAMING IN COLLAGES by Romanian Collage Collective va fi deschisă publicului în perioada 09.02 - 09.03.2024. Conceptul artistic amintește de curentele Dada și Suprarealism, dar cu o nuanță contemporană. Asemenea manifestului Dada, apărut la începutul secolului al XX-lea ca o reacție împotriva normelor și raționalității de la acea vreme, acest concept îmbrățișează haosul și spontaneitatea ca elemente-cheie ale expresiei artistice. Colajele implică îmbinarea elementelor disparate pentru a crea un întreg coerent. Limbajul vizual al colajelor, cu juxtapunerea imaginilor și a ideilor aparent fără legătură, reflectă abordarea dadaistă față de artă.

ROMANIAN COLLAGE COLLECTIVE este o comunitate de peste 30 de artiști români din țară și străinătate, într-o continuă dezvoltare, ce își propune să readucă atenția publicului iubitor de artă asupra tehnicii colajului și libertății sale de manifestare. Comunitatea a apărut din dorința de a:

  • promova arta colajului și a recâștiga importanța de care se bucura colajul la începutul sec XX datorită artiștilor precum Pablo Picasso, George Braque, Henri Matisse sau Ion Bârlădeanu.
  • promova artiștii de colaje români și de a se conecta cu alte comunități internaționale
  • crea o dinamică de schimb de experiență, tehnici și abordări între artiștii din comunitate
  • organiza expoziții colective și ateliere de colaje

 

INVITAȚI SPECIALI:

Performance de Vlad Benescu si Alexandra Mihaela Dancs, de la ora 20:30

Cei doi artiști sunt actori, dansatori și jongleori, și vor interveni la vernisaj cu fragmente din spectacolele lor artistice sau momente noi pentru a îmbrățișa temele expozanților într-un colaj performativ. Colajul performativ al artistilor Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu este alcătuit din momente care aparțin spectacolelor: Luați de VAL…s, Somatic Freaks, În căutarea dansului (solo-Alexandra) și alte momente în care Vlad își folosește abilitățile de circ, care apartin practici personale, dar și momente nou create. Momentele din performance se încadrează în estetica expoziției Intimate Journey.

Concert Truthday și Cristiana Dicianu, de la ora 21:30

Una dintre surprizele vernisajului expoziței ”Dreaming in collages” este concertul trupei Truthday, alături de solista Cristiana Dicianu, Muzica lor este cu drum&bass cu influențe UK garage, dubstep, techno și house melodic.

În 2021 lansează primul lor single, “The World”, urmat de alte compoziții, precum “Let It Go”, “Speed Of Sound”, “All We Have Is Now”, “Highest”, acestea beneficiind de videoclipuri regizate integral de către cei doi, textul fiind scris de către Cristiana, iar producția muzicală realizată de către Truthday. Cel mai recent material al lor este mixul “For Real People”, o călătorie dreamy, uplifting și totodată, de auto-motivație, cu influențe pop, electro și drum&bass, menite să te poarte prin stări de fericire, energie, dar poate și de melancolie.

 

ARTIȘTII EXPOZANȚI LA INTIMATE JOURNEY

  1. Ada Moisă
  2. Alexandra Grigore 
  3. Alexandra Pribeagu 
  4. Andrei Argeșeanu
  5. Andrei Stan
  6. Andrei Victor Moldoveanu
  7. Anastasia David Limona
  8. Aura Ramona Badiu
  9. Bentrez
  10. Catrinel Dragomir
  11. Claudia Ramba
  12. Cristian Fierbinteanu 
  13. Cristiana Bucureci
  14. Cristina Gârleșteanu
  15. Cristina Maria Geană
  16. Diana C Cartianu 
  17. Doru Drăgoi
  18. Elena Donea
  19. Florentin Logigan
  20. Florin Zhu
  21. Gabriela Elena Enache
  22. Livia Marinescu
  23. Maria Iulia Ursa & Aron Baltesiu
  24. Maria Magdalena Ienci
  25. Miruna Bălasa
  26. Nicoleta Ababei
  27. Oana-Andreea Kuzmanovski
  28. Ruxandra Niculae
  29. Maximilian Ștefănescu
  30. Teo Vasilescu
  31. Teodora Varzaru 
  32. Viorel Florin Costea aka DadaVFC
  33. Robert Vereș
  34. Stefania Șaramat 

Intrarea la expoziție este liberă.

Mulțumim gazdei RAM - Romanian Art Movement (Bd. Elisabeta 37, Bucureşti) și comunității Săfițicuminți pentru suportul în promovarea expoziției.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related