Piesele originale, intre 30% - 50% din productia studiourilor de muzica pentru spoturi

Intre 30% si 50% din productia studiourilor romanesti de muzica ce realizeaza coloane sonore pentru spoturi radio, TV si online sunt reprezentate de piese originale, special create pentru respectivele spoturi, potrivit reprezentantilor celor mai mari studiouri de pe piata romaneasca.

Printre principalele studiouri romanesti de muzica ce realizeaza coloane sonore pentru spoturi publicitare se numara companiile Trust Productions, Kemper Music, Acustic Multimedia si Factor.

Directorul general al studioului Trust Productions, Dragos Despinoiu, a declarat ca studioul pe care-l reprezinta produce piese originale pentru spoturi in proportie de 50% dintre comenzile pe care le primeste, iar costurile pentru o piesa compusa variaza intre 500 si 5.000 de euro. "Trust Productions inregistreaza anual intre 30 si 70 de comenzi de coloane sonore pentru spoturile TV si intre 60 si 150 de comenzi pentru spoturi radio", a declarat, pentru NewsIn, Dragos Despinoiu. El a mai spus ca, pentru achizitia drepturilor de publishing si interpretare ale unei piese se plateste intre 2.000 si 60.000 de euro.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

DictionarBranded


Related