Decalogul strategiei

1. Strategia este o disciplina de management, nu de implementare si de aceea trebuie sa intervina devreme in proces

2. Niciodata sa nu pleci la drum fara sa stii problema pe care trebuie s-o rezolvi

3. Teoria "sacrificiului" in strategie: alege un singur lucru pe care vrei sa-l comunici

4. Desi ai vrea sa vorbesti cu toata lumea, alege un grup cat mai omogen caruia sa i te adresezi, pentru ca e imposibil sa fii relevant pentru toata lumea si sfarsesti prin a fi lipsit de relevanta

5. Fii diferit. Strategia este despre diferentiere, despre a fi disruptive

6. Trebuie sa fii relevant pentru consumator. La sfarsitul zilei, el este cel care duce mana la buzunar si hotaraste daca strategia ta a fost buna sau a fost gresita

7. Intotdeauna urmareste rezultatele si masoara eficienta

8. Cercetarea. Trebuie facuta in primul rand in faza exploratorie, nu dupa ce ai campania gata. Atunci trebuie sa cercetezi consumatorul, sa stabilesti directii. Atunci cand ai o reclama si o bagi intr-un focus grup si consumatorul spune ca e gresita.. nu stii ce e gresit la ea, e gresit personajul, e gresita strategia?

9. Intotdeauna exploreaza, experimenteaza. Strategia nu trebuie sa fie intotdeauna clasica. Daca urmezi intotdeauna caile clasice din categoria respectiva vei sfarsi in acelasi loc clasic in care au sfarsit toti competitorii tai clasici

10. Nu uita ca strategia nu e numai despre ce spui, ci si despre unde spui. Trebuie sa ai intotdeauna o dimensiune de context strategy, de verificare a punctelor de contact in care sa-i transmiti consumatorului mesajul respectiv.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

Anca Georgescu
acum 15 ani
In ziua de azi e foarte greu sa fi original, sa vii mereu cu ceva noupt ca se cere mereu altceva, "consumatorii" de produse si servicii sunt din ce in ce mai exigenti. E destul de greu sa compui o strategie buna care sa si fie urmata pana la capat si sa aduca rezultate cat mai bune, care sa satisfaca pe toata lumea.
ookkklll ooollljjj
acum 15 ani
Mersi mult.
Sorin Axinte
acum 15 ani
"Is you", Jesus?!?...

:))

Sorin Axinte
acum 15 ani
Nu e Jesus. Decalogul a fost scris de chiar Dumnezeu Tatal.

Mea culpa. Sint un ignorant.

Mirabela Manea
acum 15 ani
nu-i apartine lui Razvan, a fost propus in emisiunea AdCouture no 10 la care Razvan a fost invitat de catre Serban Ciusca sa numeasca 10 reguli ale strategiei in publicitate. Gasiti emisiunea aici: http://www.iqads.ro/tv_7442/.
Sorin Axinte
acum 15 ani
Pentru ca nu-i apartine titlul si pentru ca s-a simtit ofensat, ii cer scuze lui Razvan.

Continutul articolului e ok: principii concise, la obiect, utile, aplicabile de cele mai multe ori.

Titlul mi se pare deplasat, in continuare.

dana savuica
acum 15 ani
sunt pentru axu si omega


Branded