Transmisiune / Transmission – lumini către lume

Start: 2019-04-19
End: 2019-04-19
Organizator: Institutul Francez

Institutul francez organizează un eveniment-ecou în contextul Festivalului Spotlight, cu intrare liberă, clădirea devenind un generator de energie artistică într-o seară a conexiunilor luminoase.

În cadrul secvenței oficiale de inaugurare a Sezonului România-Franța, Yann Toma, promotor al conceptului de energie artistică, propune un proiect ingenios bazat pe capacitatea luminii de a aduce oamenii împreună, îmbinând arta performativă și instalațiile. Artistul investește codul morse cu valențe inedite, imaginând o acțiune participativă, la care publicul larg este invitat să contribuie prin sugerarea de cuvinte traduse în acest limbaj și proiectate prin pulsații luminoase spontane de la ansamblul ferestrelor Institutului.

Intitulat Transmisiune / Transmission – lumini către lume, proiectul presupune realizarea unei instalații narative pe tema cuvintelor de dragoste și a mesajelor adresate lumii. Aceste elemente, pe care publicul este invitat să le scrie în prealabil pe pagina Facebook a Institutului francez, vor fi citite de fiecare participant în centrul instalației dispuse în formă de cerc, în  Atrium, formând un lanț uman. Servindu-se de energia individuală ca materie de bază, publicul va participa la transformarea clădirii Institutului într-o antenă luminoasă franco-română, invitând la conștientizarea unei serii de probleme din lume. Participanții vor avea ocazia de a contribui la stimularea circulației de energie care ne unește, într-un spirit de sensibilizare cu privire la viitorul umanității.

Perioada de desfășurare: 19 aprilie 2019, 19.30.

Unde: Atriumul sediului din Bulevardul Dacia, numărul 77.

Organizator: Institutul Francez

Site: institutfrancais.ro


Branded


Related