Imbold Nativ 2019

Start: 2019-07-03
End: 2019-07-07
Organizator: Asociatia Culturala Imbold

Asociația Culturală Imbold vă așteaptă la Imbold Nativ, un festival de gastronomie la sat în patru sate din Transilvania: Viscri, Saschiz, Meșendorf și Criț. Principalele experiențe pregătite de Imbold Nativ sunt: degustări în șură, picnic în livadă, brunch în sat, cina în natură, Slow Food Market, ateliere de gătit.

Imbold Nativ se va desfășura în interiorul unor gospodării autentice din satele: Viscri, Saschiz, Meșendorf, Criț. Împreună cu producătorii locali, de miercuri până duminică, Imbold a creat un tur gastronomic ghidat în care vor avea loc degustări de brânzeturi locale artizanale și vinuri din zona Târnavelor, dulcețuri și Chutney-uri de la Pivnița Bunicii din Saschiz, gin local și bere artizanală din Saschiz, brânză maturată trei luni din lapte de Bălțata românească la Meșendorf, atelier de lichiu în cuptor săsesc în Criț și atelier de gătit miel la ceaun în Viscri.

Festivalul este primul demers gastronomic coordonat simultan în mai multe sate și construit aproape în întregime de membrii comunităților locale. Obiectivul principal este dezvoltarea culturii gastronomice locale, promovarea eco-turismului și reducerea turismului de masă care a început să amenințe micile comunități din sate. 

Perioada de desfasurare: 3-7 iulie 2019.

Unde: Viscri, Saschiz, Meșendorf și Criț

Organizator: Asociația Culturală Imbold 

Site: cuimbold.ro


Branded


Related