A murit Wally Olins

A murit Wally Olins

Cel supranumit Guru al Branding-ului, britanicul Wally Olins a incetat din viata la varsta de 83 de ani, anunta The Guardian. 

Wally Olins a fost Chairman-ul Saffron Brand Consultants, co-fondator al firmei Wolff Olins, lider in identitatea de corporatie, si consultantul in identitate si branding al unor companii precum Orange, 3i, Akzo-Nobel, BT, Repsol, Q8, Tata, Prudential, British Telecom, Guinness, Renault sau Volkswagen, dar si al unor organizatii ca Metropolitan Police (Politia Londrei) si Guvernul Portugaliei. Olins a revolutionat brandingul politic si social prin concepte ca "New Labour" si "Cool Britannia".

De-a lungul vietii sale a publicat 7 carti despre branding care au fost traduse in zeci de limbi (inclusiv in romana), cea mai recenta fiind "Brand New - The Shape of Brands to Come", aparuta in 2014.

A vizitat Romania cu mai multe ocazii, inclusiv in 2007, la lansarea volulmului "Despre brand".

Wally Olins a oferit un interviu pentru IQads in 2010. 


Imaginea de azi de pe site-ul lui Wally Olins

[UPDATE] Brandient a pus un mesaj In memoriam pe pagina de Facebook a agentiei. Wally Olins semneaza cuvantul inainte al cartii "Brading pe frontul de Est", semnata de Aneta Bogdan. 

"De astazi ne amintim de Wally Olins, cel pe care noi il consideram cel mai important contributor la stiinta, practica si industria brandingului modern. 
Ne doare vestea mortii sale, cu atat mai mult cu cat am fi sperat sa treaca si de ultimele incercari cu acelasi spirit genial - cuvantul care credem ca il caracterizeaza cel mai bine.
Prietenia lui pentru Romania ne face cinste - chiar daca a fost tinut la distanta de conducatorii nostri ignobili si corupti de fiecare data cand ar fi putut sa ne ajute in cautarea identitatii de tara.
De indata ce ne regasim cuvintele, vom reveni cu un tribut adus lui Wally Olins."

De asemenea, agentia a postat o fotografie din 2003, cand Wally Olins a raspuns la invitatia Brandient de a participa la BrandRo, prima conferinta de branding din Romania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related