Vesti bune: Ministerul Afacerilor Interne are simtul umorului

Vesti bune: Ministerul Afacerilor Interne are simtul umorului

Nu stim ce s-a intamplat, dar e foarte bine. Pagina de Facebook MAI are, de ceva vreme, un ton jucaus, chiar simpatic, in care se comunica pe limba mai putin de lemn a oamenilor obisnuiti (care stau pe net).

Asta e o veste atat de buna, incat a trebuit sa mentionam si in titlu: se pare ca limba de lemn POATE fi ocolita de institutiile statului. Mai stii, chestia asta prinde mai departe si ajung si functionarii de la ghiseu sa vorbeasca pe intelesul oamenilor.

Dar sa nu exageram cu entuziasmul si sa ne intoarcem la cei care se ocupa de comunicarea pe retelele sociale ale Ministerului Afacerilor Interne din Romania.

Atentia asupra lor a fost atrasa ieri, cand toti prietenii din listele voastre probabil au share-uit acelasi lucru.

Problema cu buletinul lui Smiley. MAI ii spune frumos artistului ca ar trebui sa faca ceva practic in privinta asta, in loc sa cante pe la toate radiourile:

“#MAI alaturi de Smiley si de toti cei care si-au pierdut buletinul
In luna decembrie, #Smiley ne-a anuntat ca si-a PIERDUT BULETINUL.
Avand in vedere ca a trecut o luna si cunoscutul cantaret nu ne-a anuntat ca si-ar fi gasit documentul de identitate, ii informam, pe aceasta cale, pe toti cei care se afla in aceeasi situatie, ca pot gasi lista documentelor necesare obtinerii unui nou act de identitate accesand aceasta pagina,
Asteptam cu nerabdare lansarea piesei ”Am din nou buletin”

Postarea a avut peste 14.000 de like-uri si 4.000 de share-uri. Chiar si Smiley a dat mai departe linkul MAI, dar nu stim daca, totusi, si-a depus actele pentru un nou act de identitate.

 

Azi, de ziua lui Eminescu, MAI a revenit in acelasi ton ironic

 

Oamenii au fost incantati de acest tip de comunicare, asa cum o arata miile de share-uri, like-uri si comentarii pline de felicitari. Pagina MAI are peste 31.000 de Like-uri.

Daca tot suntem aici, am mers putin si la Politia Romana, care are 111.000 de Like-uri. Oamenii de comunicare de acolo se dovedesc a fi mai poetici, dupa cum arata postarea aceasta despre Eminescu, ilustrata conform cu versurile: “Cand sufletu-mi noaptea veghea in extaze, Vedeam ca in vis pe-al meu inger de paza....”

 

Si ei au avut, acum cateva zile, o postare destul de populara pe Facebook. Mai stiti dilema omului tatuat?

 

Cei de la Politia Romana i-au raspuns adecvat:

"In urma postarii colegului nostru, am primit numeroase intrebari in legatura cu posibilitatea persoanelor cu tatuaje de a fi admise in Politie.
Facem precizarea ca acest lucru este posibil, doar daca tatuajul este acoperit in intregime de uniforma.
De asemenea, pe langa probele fizice atat la Academia de Politie, cat si la Scolile de Agenti de Politie, una dintre probele scrise este cea de verificare a cunostintelor la gramatica limbii romane".

Noua ne-a mai placut si asta. Cu urarea: “Un weekend minunat va dorim! Veghem la siguranta dumneavoastra!

 

Si nu puteam sa incheiem fara aceasta metafora video de la Ministerul Apararii Nationale, care ne invita sa ascultam piesa "Sara pe deal" (versuri Mihai Eminescu), interpretata de sublocotenentul Barsan Alexandru impreuna cu sergentul major Popa Stefan (chitara), ambii studenti la Institutul Medico-Militar din Tirgu Mures.

 
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related