Apeluri deschise pentru CAPITOL

Apeluri deschise pentru CAPITOL

Save or Cancel cauta sa reincarce memoria colectiva cu noi instante din viata ansamblului de monumente CAPITOL si stim ca voi puteti face mult mai mult!

 

2020 Hub cultural Cinema / Teatrul de vara CAPITOL

Ansamblul prezinta, pentru publicul spectacolelor de cinema, teatru sau de revista, dar si pentru cel al evenimentelor diverse culturale – un spatiu nou, re-descoperit, aflat in centrul capitalei, intr-o zona recunoscuta pentru activitati culturale si recreationale, cu un potential interesant ca spatiu de manifestare a culturii dar si de generare a acesteia. Spatiul poate fi investit cu o dubla menire.

Prima functiune conceptuala are un rol memorial – capacitatea de a integra si prezenta o parte din cultura existenta si functiunile aferente acesteia, aducandu-le in contemporan, materializate. A doua menire este regenerarea urbana continua prin “constructia sociala a obiectului”, aflata la convergenta artefactelor culturii existente cu momentul actual, mereu reinnoit.

In cazul de fata, ansamblul Cinema / Teatrul de vara CAPITOL a ajuns in pragul distrugerii datorita avariilor provocate de cutremurul din 1977 dar si din cauza uitarii. Acest spatiu a aparut dintr-o necesitate a orasului in dezvoltare, si a fost animat pana la scoaterea lui din uz, si ocazional dupa acest moment.

In cazul particular al monumentelor istorice, dimensiunea timpului este un factor de o importanta aparte si orice interventie, cum ar fi conversia, trebuie nu doar sa evidentieze aceasta dimensiune, ci si sa o potenteze.

Analiza fenomenului de hub cultural, printr-o operatie de conversie a patrimoniului construit, ne arata ca arhitectura exista in dimensiunea timpului si miscarii, despre care Jean Nouvel spune ca ”One conceives and reads a building in terms of sequences.” Astfel configurarea spatiala poate permite noi seturi de relatii, dinamice, intre spatiile existente si nevoi actuale, identificate alaturi de comunitate.

 

Tema - Exercitii de memorie colectiva: cum interactionam cu patrimoniul?

Inspiratie.

Cinema Calendar Of The Abstract Heart - 09 - by Tristan Tzara
the fibres give in to your starry warmth
a lamp is called green and sees
carefully stepping into a season of fever
the wind has swept the rivers' magic
and i've perforated the nerve
by the clear frozen lake
has snapped the sabre
but the dance round terrace tables
shuts in the shock of the marble shudder
new sober

 

apel deschis 1: un semnal urban

Ce?

Lucrari realizate sau aproape gata, care investigheaza procesele memoriei colective. Interventii la scara umana din domenii ca arhitectura, sculptura, instalatie, video art, new media, arta digitala, performance art, bio art, arta interactiva si participativa, muzica si sound art, dans, teatru, obiecte, environmental art, procesiuni, etc.

Unde si cand?

16 Septembrie 2017, pe strada Constantin Mille, in fata Teatrului de vara Capitol
*trebuie sa participi la productia semnalului, intre 13 si 15 Septembrie

Oferim

– 1 premiu de 1.188 lei net pentru artist, adica 1.300 lei brut; in cazul grupurilor, 2 artisti vor primi cate 642 lei net fiecare, adica cate 650 lei brut;
– 1.500 lei buget pentru productia semnalului urban
– documentare audio-video a evenimentului
– promovare in cadrul activitatilor proiectului

Fisiere necesare

  • formularul de participare completat [descarca .docx]
  • o scurta biografie
  • imagini, schite, simulari, filmari, texte, alte materiale relevante pentru propunerea ta.

 

apel deschis 2: o fotografie

Ce?

O fotografie neobisnuita a fatadei Cinema sau Teatrul de vara Capitol, realizata de tine in August 2017. Lasa-te inspirat/a de trecutul remarcabil si viitorul posibil al ansamblului de monumente. Foloseste decor sau iluzii optice, fotografiaza color sau b/w, cu filtre sau fara -  creeaza o poveste intr-o imagine.

Atentie: doar fotografii ale exteriorului cladirii sunt eligibile, mai exact fatada Cinema Capitol - bd. Elisabeta 36, si Teatrul de vara Capitol, str. Constantin Mille 13, Bucuresti.

Cine poate participa?

Orice fotograf amator sau profesionist, fara restrictii de varsta sau nationalitate.

Oferim

– 1 premiu de 1.188 lei net, adica 1.300 lei brut
– promovare in cadrul activitatilor proiectului

Fisiere

  • formularul de participare completat [descarca .docx]
  • o scurta biografie
  • o imagine min. 3500 px @ 150 dpi + titlu + descriere 160 caractere

Criterii de evaluare

Juriul si publicul vor lua in considerare racordarea la tema istorica, compozitia si creativitatea.

Expunere

Fotografiile vor fi expuse in cadrul activitatilor si evenimentelor din cadrul proiectului hub cultural Cinema / Teatrul de vara CAPITOL, pot fi incluse in expozitia itinerara si / sau utilizate pentru realizarea materialelor pentru promovarea proiectului sau publicate online.

Termen limita: inscrie toate propunerile pana pe 28 August 2017.

Descarca regulamentul de participare.

Poti participa cu maximum 3 propuneri in fiecare sectiune de apel deschis – semnal urban si/sau fotografie. Asteptam materialele, intr-o arhiva, la adresa info [ @ ] saveorcancel.tv

Trimite fisierele mai mari de 6mb cu ajutorul wetransfer, dropbox sau gdrive.

Apelul contine o selectie de imagini, video si texte despre Cinema / Teatrul de vara Capitol. Foloseste-o pentru a te inspira si informa.

Organizatorii pot refuza propuneri care contin elemente inexacte, defaimatoare, obscene, inadecvate in alt mod sau care reflecta doleante sau dispute personale.

Adreseaza orice intrebare despre acest apel, prin e-mail sau printr-un mesaj catre pagina facebook Teatrul de vara CAPITOL; sa ai in vedere, putem publica intrebari frecvente, daca raspunsurile sunt utile pentru mai multi participanti.

Ideile castigatoare vor fi alese de un juriu si prin vot online deschis publicului, intre 29 August si 4 Septembrie, pe feeder.ro.

1/3 public online vote
2/3 juriu, din partea Save or Cancel, reprezentata de Cristina Popa, designer social si Andrei Racovitan, arhitect.

Castigatorii celor doua sectiuni ale apelului deschis vor fi anuntati online, in data de 5 Septembrie, pe feeder.ro/capitol.

Acest apel deschis este organizat de Save or Cancel, prin feeder.ro, si face parte din proiectul cultural multianual "hub cultural Cinema / Teatrul de vara CAPITOL", co-finantat de AFCN, si produs cu suportul ArCub, in cadrul programului cultural "Bucuresti - Oras Participativ 2017".

Organizator: Save or Cancel

Parteneri: AFCN, ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul National al Dansului Bucuresti, Cinema Marconi, Teatrul Mic

Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro,  anyplace.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related