Vladi Paunescu: Creativii sunt pentru o agentie ceea ce atacantii sunt pentru o echipa de fotbal

Buzz cu Vladi Paunescu, absolvent al Scolii ADC (locul 3), internship la McCann Erickson

IQads: Cu ce asteptari te-ai inscris la Scoala?
Vladi Paunescu: M-am inscris din postura unui aspirant. Nu punctam bine la capitolul experienta si mi-am zis "de ce nu?". Doar auzisem numai de bine de ea, mi-o recomandase chiar si un premiant de anul trecut si mi-am imaginat ca e ocazia perfecta sa mai cunosc ceva lume si sa sparg gheata. Sau cel putin sa incep s-o topesc.

IQads: Spune-mi cateva cuvinte despre background-ul tau (facultate/ liceu).
Vladi Paunescu: Pana acum mai putin de doi ani pot sa spun ca habar n-aveam cu ce se mananca publicitatea. Habar n-aveam si ca de fapt nu se mananca. Terminasem REI-ul de la ASE, dupa care am cam luat-o de la zero cu masterul de la SNSPA, am mai avut un argint vara trecuta la Atelierele ADfel, iar Scoala ADC a fost nivelul 3. Toate cele trei au avut roluri mari in "educarea" mea si, fara a fi cumva melodramatic, imi aduc aminte cu placere de fiecare.

IQads: De ce ai vrut la creatie?
Vladi Paunescu: Creativii sunt pentru o agentie ceea ce atacantii sunt pentru o echipa de fotbal, in sensul ca ei servesc produsul finit al intregului proces. Nu am refuzat niciodata sa ma interesez ce presupun si celelalte meserii publicitare, dar pana la urma pe primul loc a ramas, la fel ca la inceput, creatia.

IQads: Ai oscilat vreun moment intre doua departamente? Ti-a trecut prin cap (cand lucrai la rezolvarea unui brief, poate) ideea ca te-ai potrivi la strategie, mai degraba, decat la creatie?
Vladi Paunescu: Cel putin in timpul Scolii pot sa spun sincer ca nu. Au fost trei luni epuizante, tensionate si intr-un fel stresante, dar in acelasi timp scurte si frumoase. Rar am mai avut timp de lucruri "lumesti", dar pentru prima data nu m-a deranjat deloc asta. Iar cel mai mare castig e, cu siguranta, faptul ca am realizat ca vreau hotarat sa fac meseria asta.

IQads: Ce tutore a avut o contributie semnificativa in elaborarea portofoliului tau. Cine te-a influentat/motivat/ inspirat? Cine ai simtit ca te-a ajutat fundamental in rezolvarea briefurilor?
Vladi Paunescu: La fel cum nu se poate alege intre "mama" si "tata", nici eu nu pot alege intre "Botzi" si "Liviu". Si chiar "Tugu". Primul m-a dumerit, printr-o singura fraza, cum sa caut un concept bun, al doilea sa fiu nemilos cu ideile proaste, iar al treilea cum sa perfectionez o idee. In orice caz, amicul meu de anul trecut avea dreptate cand spunea ca "tutorii nu se sfiesc sa taie in carne vie cu zambetul pe buze".

IQads: Cum/cand ti s-a spus ca ai fost angajat?
Vladi Paunescu: Deocamdata nu sunt chiar angajat, ci am intrat intr-un internship la una din agentiile care mi-au propus asa ceva. De intamplat s-a intamplat cam la o saptamana dupa "absolvire".

IQads: Cum te-ai descurcat la examenul final? Acceptarea in internship a fost conditionata de media obtinuta la examenul final?
Vladi Paunescu: La admitere m-am bucurat ca am fost printre cei 15% care au trimis rezolvari. Apoi ca am facut parte din cei 20% admisi. Si in cele din urma ca am facut un salt de pe locul 37 (la admitere) pana pe locul 3 in clasamentul final. Angajarea cred ca depinde de modul in care te comporti in cele trei luni de Scoala si de cum reusesti sa ii convingi pe tutorii-directori de creatie de capacitatile tale. In cazul meu, nu stiu cat de mult a contat, dar am facut si un mic autopromo "guerrilla" in fata agentiei la un moment dat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related