Consiliul Roman pentru Publicitate lanseaza serviciul de Copy Advice

Consiliul Roman pentru Publicitate (RAC) lanseaza, incepand cu anul 2009, primul serviciu de Copy Advice din Romania. Copy Advice este o procedura prin care companiile sau agentiile de publicitate pot solicita recomandari in realizarea unei comunicari comerciale, astfel incat sa fie respectate principiile si standardele etice in publicitate reunite in Codul de Practica in Publicitate elaborat de RAC.

"Ne bucuram ca am reusit sa punem bazele unui serviciu de Copy Advice. Consideram ca in acest fel RAC, singurul organism de autoreglementare in publicitate prezent in Romania, poate contribui in mod real si eficient la dezvoltarea unui sistem etic de autocontrol in domeniul publicitatii in interesul public general. Si in publicitate prevenirea este mai eficienta decat tratamentul. Evaluarea potentialelor incalcari ale Codului de Practica in Publicitate inainte ca o campanie sa fie finalizata previne atat dezinformarea consumatorilor cat si risipa generata de refacerea campaniilor in cazul celor neconforme cu Codul de practica in Publicitate in prima varianta", a declarat Ecaterina Safarica, Presedintele organizatiei.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related