Butonul "E pe bune"

Era o vreme cand lumea trudea sa dea bine in poze, se chinuia la statusuri, cauta de dimineata pana seara interesantenia de pe net ca sa o sharuiasca pe Facebook si toate astea ramaneau neapreciate. Atunci, cineva a zis "Stop, trebuie sa facem ceva pentru oamenii astia!". Si a aparut butonul de Like. Si lumea a simtit din nou ca totul are sens. Ca totul are o miza.

Si, pentru ca la orice se intampla pe Facebook, apare in secunda doi un grup care cere fix inversul, au aparut imediat grupuri care vroiau butonul de "dislike". Si, culmea, a aparut. Dar pe Youtube. Acum, daca nu-ti plac filmuletele cu pisici care vorbesc, desi pare imposibil, poti sa dai Dislike.

Deja parca e mai tare ca la Facebook. Asa ca ma gandesc sa vand celor de la Youtube o idee care sa-i detaseze clar la capitolul butoane. O sa le zic sa bage butoanele "E pe bune" si "Nu e pe bune".

Ca fix contoversa face un filmulet sa rupa. Si aici fac publica reteta de filmulet "viral" de succes: te gandesti la o dementa. Una indejuns de mare incat sa fie greu de crezut, dar nu chiar atat de mare incat sa bagi mana in foc ca e facatura. Iei un regizor bun. Il rogi sa filmeze prost, ca sa para totul veridic, si aia e.

In iscusinta cu care te poti apropia de acea limita, fara sa o depasesti, stau milioanele de view-uri.

Cum functioneaza un filmulet de genul asta? Pai te uiti la el impreuna cu prietenii si toata lumea incepe sa rada. La un moment dat zice unu "Ce prostie, cum sa crezi ca asta e pe bune?" si altul, care tocmai se opreste si el din ras, zice "Adica tu vrei sa zici ca nu e pe bune?". Asta e startul avalansei de viewuri. Care incepe chiar in camera aia, pentru ca urmatoarea replica, pe care o zic cei doi, sincron, e "Ia mai da-l mah o data".

E, cum ar fi acum butoanele de "E pe bune" si "Nu e pe bune"?
S-ar duce toti oamenii aia la calculatoarele lor sau la casele lor si ar vota. Si aici butoanele Like si Dislike sunt inutile. Aici doar "E pe bune" sau "Nu e pe bune" functioneaza. Ar da forward prietenilor si le-ar zice sa voteze. Probabil ca astia vor vota fix invers decat ei, dar nu conteaza pentru ca filmuletul sare milionul de viewuri imediat.

Win win. Si pentru cei care au facut filmuletul, ca le-a iesit, si pentru Youtube ca are trafic.

Foarte curios sunt ca la finalui unei astfel de campanii cu filmulet care se vrea viral, asta daca are vreun final, pentru ca sunt sigur ca unii inca au impresia ca Ronaldinho a lovit bara de 4 ori consecutiv, sa poti vedea cati au zis ca e pe bune si cati au zis ca nu e.

Eu pun banii ca cele mai tari filmulete de genul asta vor avea voturile impartite jumi-juma. Dar vom afla asta abia dupa ce Youtube imi va cumpara ideea si imi voi lua noul iPhone ca cel uitat in bar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

eugen niculescu
acum 13 ani
Ce ma deranjeaza acum sunt pretiozitatile si anomaliile lexicale gen "interesantenia" si "sharuiasca". Un buton "eject" pentru asa ceva...? Poate sunt eu putin anacronic?
stefan M
acum 13 ani
ma gandesc ca un clip cu 200 de mii de "nu-i pe bune" si 30 din celalalt minunat buton nu ar stimula conversatii. ce sa mai, e clar, de ce sa te mai certi cand butonu spune clar ca nu e. in plus, asa ai pune si butonu "vreau si eu", "pe-asta am facut-o" si "nici mort"

Dar cred ca butoanele tale ar fi perfecte pentru 220.ro. sau videonews. o idee buna, tintita gresit. parerea mea :)

Cristina Ana
acum 13 ani
deja exista o varianta pentru idea ta, desi nu a fost introdusa de youtube, succesul ei pe site este incontestabil. Ma refer la replica "fake and gay" care este lasata comment de catre mii la oameni la filmuletele care ar putea fi regizate. Trendul a fost pornit de Ray William Johnson, realizatorul show-ului Youtube =3, care prezinta cele mai noi virale.

http://www.youtube.com/user/raywilliamjohnson

Marc Buha
acum 13 ani
Sau dati macar un spell-check. Cu cuvinte neintregi si cacofonii nu e frumos sa te pui pe site-uri. Ca cam sar in ochi si se lasa cu contoversa

matei brancu
acum 13 ani
oare nu mai are cui da enoiu bani si bonuri de masa? ca din tot ce scrie baiatu asta se pare ca toata ziulica doar o freaca pe net si pe urma emite pareri proprii spuse intr-o forma sau alta (de obicei una mai interesanta) de altii inaintea lui - culmea - tot pe net
Vlad Ivan
acum 13 ani
ideea e mijto dar se preteaza doar la cateva filmulete de pe youtube...


Branded


Related