Legalitatea publicitatii virtuale si de tip split screen, in suspans

Practicile publicitare legate de noile tehnologii depasesc rapid reglementarile existente si pun tot mai multe probleme legate de aspectele legale si etice. In acest moment, ecranul divizat si publicitatea virtuala sunt chestiuni la zi atat pe plan european, cat si in Romania. Soarta lor se afla inca in suspans deoarece parerile privind legalitatea acestora sunt impartite.
Comisia Europeana pregateste pentru sfarsitul anului o revizuire a Directivei televiziunii transfrontiere, in scopul adaptarii acesteia la evolutia tehnologiei, implicit in ceea ce priveste noile tehnici de publicitate. In Romania, proiectul de modificare a legii audiovizualului, care legifereaza split screen-ul, publicitatea si sponsorizarea virtuala, tocmai a fost adoptat de Camera Deputatilor. Avand in vedere ca doar Germania mai are o lege in acest sens, putem spune ca, in sfarsit, suntem cu un pas inaintea Europei.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related