Hospice "Casa Sperantei"

Fundatia Hospice "Casa Sperantei" s-a infiintat in Brasov, in anul 1992, ca organizatie neguvernamentala de caritate romano-britanica, in scopul introducerii si dezvoltarii ingrijirii paliative pentru bolnavii incurabili in stadii avansate si terminale, precum si pentru crearea unor modele de servicii paliative cu posibilitate de replicare in alte zone ale tarii. Fundatia a asigurat pentru prima data in Romania acest tip de servicii specializate. Peste 4.200 de pacienti (adulti si copii), precum si familiile acestora, au beneficiat in perioada 1992-2004 de servicii hospice.

La sfirsitul anului 2004, Fundatia a deschis in Bucuresti Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa "Nicholas Edeleanu". Acest centru va oferi asistenta pentru profesionistii din domeniul medical, precum si pentru alte organizatii neguvernamentale. In momentul de fata, sintem in curs de a lansa un proiect-pilot in Bucuresti: o echipa mobila de ingrijiri paliative pentru adulti si copii, in spitale si la domiciliu.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related