12 minute. Hospice Casa Sperantei

12 minute
In Romania, la fiecare 12 minute se intampla ceva. Nu stim daca e firesc sau nu, dar se intampla. E insa ceva ce poate fi schimbat de fiecare dintre noi. Aici, la HOSPICE Casa Sperantei, facem totul pentru ca, din 12 in 12 minute, binele sa se intample in Romania. Pana la finalul articolului veti afla de ce acest interval e atat de important pentru noi. Mai mult, veti afla si ce puteti face voi.

Despre noi
Suntem o organizatie medicala, de caritate si non-profit, infiintata in 1992 de catre britanicul Graham Perolls. Acordam ingrijiri gratuite pacientilor cu boli incurabile in stadii avansate si terminalefara sa discriminam pe baza de de varsta, etnie, religie, sex sau apartenenta politica.
Multumita donatiilor si sponsorizarilor obtinute pana in prezent , peste 10 000 de pacienti din Bucuresti, Brasov si localitatile limitrofe au beneficiat de ingrijire si consultanta specializata din partea echipei noastre.

Pe cine ingrijim?
Ingrijim pacientii a caror boala nu mai raspunde la tratament curativ. Ceea ce facem este sa alinam suferinta, mai degraba decat sa tratam boala de care sufera pacientul. Ingrijirea poate avea loc acasa, intr-un mediu familal, in sectiile cu paturi, in centrele de zi sau in policlinica fundatiei noastre.

Cine acorda ingrijirea?
Echipa Hospice compusa din medici, asistenti medicali, asistenti sociali, psiholog si preot/pastor, specializati in acest tip de ingrijire. Acestia colaboreaza cu medicul din spital.

Ce este ingrijirea paliativa?
Este o ingrijire medicala activa si completa care vizeaza imbunatatirea calitatii vietii pacientului. Aceasta are ca scop usurarea suferintei bolnavilor prin controlul durerii si altor manifestari suparatoare ale bolii, acordarea de sprijin psihologic, social si sufletesc bolnavului dar si sfatuirea si educarea familiei in ingrijirea de zi cu zi a bolnavului.
In Romania, o persoana din cinci este afectata de cancer. Peste 70% din cazuri sunt diagnosticate in stadii avansate ale bolii. In aceste situatii, ingrijirea paliativa este o necesitate pentru imbunatatirea calitatii vietii bolnavului si familiei.

Ce se intampla la fiecare 12 minute?
La fiecare 12 minute, un roman moare de cancer. Este responsabilitatea noastra (fie oameni obisnuiti, companii mici sau mari, institutii), a tuturor, sa facem ce putem pentru a alina durerea semenilor nostri. O alta statistica ne spune ca in Romania, doar 5% din bolnavii care se lupta cu durerea beneficiaza de ingrijire paliativa. De 18 ani luptam pentru ca acest procent sa creasca, ingrijind bolnavi, predand cursuri de ingrijire paliativa si avand initiative legislative in acest sens. Nu ne vom opri pana ce fiecare roman va avea acces gratuit la o ingrijire paliativa de calitate.

Cum ii poti ajuta?
Poti participa la maratonul Bucuresti pentru Hospice Casa Sperantei. Toate persoanele care vor alerga pentru Hospice, vor face o donatie pentru aceasta cauza. Vino si t u sa alergi si doneaza banii stransi de tine si prietenii tai!
Nu conteaza cat vei alerga, indiferent daca decizi sa alergi in cursa populara de 4 km sau in cursa de 20km, prezenta ta acolo va conta!
Vino si tu duminica, 17 octombrie, incepand cu ora 9:00 in Piata Constitutiei.

Pentru mai multe detalii, acceseaza http://www.hospice.ro/maraton-2/
Oricare dintre noi putem avea nevoie de acest ajutor!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related