Engagementul consumatorilor cu campaniile cross-channel, in scadere in S1 2011

Potrivit unui raport emis de Fournaise Marketing Group, campaniile de advertisng cross-channel au generat o rata de raspuns si engagement cu consumatorii cu 19% mai mica in prima jumatate a anului 2011 comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform marketingweek.co.uk (http://bit.ly/rn1LRV). Studiul a analizat activitatea din toate mediile de advertising a 20 de tari din toata lumea.

Engagementul cu publicitatea de tip display a scazut cu 26%, iar cel cu sponsorizarile a scazut cu 35%. Ambele sectoare B2B si B2C au fost afectate.

Unul dintre motivele pentru aceste rezultate este precautia din punct de vedere financiar pe care o afiseaza atat consumatorii, cat si business-urile. Un alt motiv consta in tendinta campaniilor de advertising de a se concentra pe creativitate si new media, ceea ce le afecteaza eficienta. Accentul nu mai cade pe abordarea pragmatica si pe concentrarea asupra beneficiilor si punctelor tari ale produselor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related