Nokia Lumia Design Competition. Ce-au vrut sa spuna autorii?

Nokia Lumia Design Competition. Ce-au vrut sa spuna autorii?

Traditia spune ca nicio competitie creativa nu e gata pana n-am aflat "ce-a vrut sa spuna autorul". 428 de design-uri create sa ilustreze spatele detasabil al smartphone-ului Nokia Lumia 520 au asteptat sa fie intelese si iubite de public si de juriu in competitia Nokia Lumia Design Competition, pentru ca in final cele mai cele sa fie premiate. Care a fost gandul creator in cazul lucrarilor din hall of fame-ul competitiei ne spun chiar autorii lor:

Ionut Iordache si Tea Tomescu despre lucrarea Shaormantastic, castigatoarea premiului I din concurs si a premiului II special:

“Ideea din spatele lucrarii Shaormantastic a venit din dorinta de a ironiza aceasta noua meteahna a romanilor: shaorma. Dar nu orice shaorma, cea cu de toate. Poate ca din dorinta de a razbuna secolele in care am fost pradati de turci, vrem si noi sa le pradam shaormeriile si sa le secam fantanile de ayran. Dar asta nu era suficient. Trebuia sa gasim ceva dragut si in acelasi timp controversat. Ceva la care vegetarienii nu ar fi putut zice nu, ceva ce orice ‘baietzash’ ar fi putut manca drept desert dupa ce a bagat una cu de toate, cea mai intunecata fantezie a unei pitipoance ‘fit’. Asa ca ne-am asezat la o berica, am facut cunostinta (pentru ca nu ne intalnisem niciodata fata in fata) si inainte de a striga ‘garson, nota, porfavor!’, am venit cu ideea Shaormantastic: o creatie jucausa, cu radacini adanc infipte in realitatea romaneasca. Inainte de executia propriu-zisa, am discutat pe Facebook si, ca niste shaormari autentici, ne-am pus intrebarea care a atins atatea suflete infometate: “Cum sa fie, Boss?”.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related