Nokia Lumia Design Competition. 428 de lucrari finaliste. 3 castigatori

Nokia Lumia Design Competition. 428 de lucrari finaliste. 3 castigatori

Competitia de design lansata de Nokia a luat sfarsit, dezvaluind si cele 3 minti creative invingatoare. In total, publicul si juriul au avut de ales dintre cele 428 de lucrari finaliste, cele mai multe din cadrul unei competitii The Creator. Acestea au oferit tot atatea moduri distractive de a transforma spatele detasabil al smartphone-ului Nokia Lumia 520 intr-un suport cool de exprimare artistica. In urma voturilor acordate de public si a notelor juriului profesionist, au fost alesi cei 3 castigatori.

UPDATE: Cei 3 vor primi premii cumulate de 3.000 de euro si cate un telefon Nokia Lumia 520 unicat, cu designul lor aplicat pe carcasa din spate. De asemenea, au mai fost acordate si premii speciale, unor alte lucrari valoroase din competitie.

Publicul a avut la dispozitie aproape doua luni de zile sa voteze lucrarile favorite, iar juriul format din Mihai Gongu (Creative Director, GMP Advertising), Andrei Tripsa (Managing Partner si Creative Director, Three), Cutarica (Illustrator si Art Director), Beatrice Stancu (Marketing Manager, Nokia Romania & Balkans) si Monica Dudau (Project Manager, IQads) a oferit cate o nota fiecarei lucrari.

Nota finala a fost stabilita prin media ponderata intre media notelor acordate de catre juriul de profesionisti (60% din nota finala) si media acordata lucrarii de catre publicul larg, prin vot pe platforma TheCreator (40% din nota finala). Voturile acordate de public pe platforma au fot transformate in note, cea mai votata lucrare fiind considerata echivalentul notei 10, iar notele celorlalte fiind calculate dupa regula de 3 simpla.

Astfel, cele 3 lucrari cu punctajul cel mai mare sunt:

Premiul I – Shaormantastic, de Tea Tomescu si Ionut Iordache

Premiul II - Fly away!, de Bianca Burlan

Alien Tech experience, de Cristian-Claudiu Popescu

Premiul III - Alien tech experience, de Cristian-Claudiu Popescu

UPDATE: De asemenea, au fost acordate si alte 3 premii speciale unor lucrari valoroase. Acestea au fost ierarhizate folosind un algoritm de la competitiile The Creator recente. In acest calcul, media a fost calculata din nota juriului (60%) si nota publicului (40%), dar aceasta a fost calculata diferit: nota 10 a fost impartita la numarul de lucrari finaliste (428), lucrarea cu cele mai multe voturi pe platforma a primit nota 10, iar la fiecare din celelalte s-a scazut coeficientul de mai sus inmultit cu locul ocupat de lucrare in clasamentul publicului plus 1.

Cele 3 premii speciale acordate totalizeaza 2.000 de euro, iar autorii lucrarilor vor primi si ei cate un telefon Nokia Lumia 520 personalizat.

Premiul I special - Like Revolution, de Octavian Ionita

Premiul II special - din nou Shaormantastic, de Tea Tomescu si Ionut Iordache

Premiul III special - Ode to summer, de Diana-Luciana Barbu

Clasamentul integral si modalitatea de calcul a premiilor speciale sunt disponibile aici.

Nokia Lumia Design Competition este o competitie de design organizata de IQads si Nokia, pe platforma TheCreator. Partenerii media ai competitiei sunt hipmag si stencil.ro.

Despre Nokia Lumia 520
Un smartphone convenabil si distractiv, cu muzica si navigare pe Internet, Nokia Lumia 520 te invita sa explorezi si sa te bucuri impreuna cu prietenii tai de functiile si aplicatiile sale. Bazat pe sistemul de operare Windows Phone 8, Nokia Lumia 520 este dotat cu un obiectiv digital special, un procesor dual core de 1GHz si un ecran tactil extrem de sensibil, care functioneaza la cea mai fina atingere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Florin Stoian
acum 10 ani
cum nu lucreaza Tea Tomescu la IQuads cand ea apare cu articole scrise la voi?http://www.iqads.ro/autori/tea_tomescu http://www.iqads.ro/relevant/tea_tomescu
Monica Dudau
acum 10 ani
Florin, Tea a lucrat la noi, dar nu mai lucreaza si nu a lucrat niciodata in timpul competitiei.
Silviu Soimu
acum 10 ani
Cele 3 premii speciale acordate sunt totalizeaza 2.000 de euro, iar autorii lucrarilor vor primi SI EI cate un telefon Nokia Lumia 520 personalizat.

Cum poti castiga de 2 ori? Ah scuze, e tot Tea Tomescu. Imi cer scuze ca am indraznit.

Marin PREDA
acum 10 ani
Florin, zic si aici: Tea Tomescu a lucrat la IQads, nu mai lucreaza din martie 2013, colaborarea cu noi si articolele publicate de ea, de la linkul tau, se incheie tot atunci.
Tudor Bezea
acum 10 ani
Doresc sa felicit pe aceasta cale concurentii care au folosit cu incredere schimbul international de voturi Facebook, schimb acceptat de catre organizatori si juriu. Mi-as fi dorit ca macar din bun simt fata de ceilalti concurenti sa fi sters comentariile / solicitarile cu adresele unde sa intoarca favorurile ( sa dea like).

Cu toata stima si respectul fata de cei din juriu, dar atat timp cat incurajeaza astfel de practici ... sa fiti fericiti

Tudor Bezea
acum 10 ani
Citez de la shaorma: Sissy's Sweet's Hildreth

just voted #334 could please RTF and vote for my grandson TICKLED BLUE

https://www.facebook.com/MonsterTRAX?sk=app_244041225639079&app_data=515526

Tudor Bezea
acum 10 ani
ca sa nu va mai chinuiti sa aflati cine sunt - http://www.staupenet.ro/azi-sunt-fericit.html :)
Tudor Bezea
acum 10 ani
Detalii despre primul loc http://whotalking.com/%23NokiaLumia520
Dimitris Palade
acum 10 ani
Bataie de joc in toata firea. Blaturi facute de romanii. Felicitari desteptilor.
Adriana Iacob
acum 10 ani
Un concurs facut in adevaratul stil romanesc! Shaorma, serios?Nu stiu cine va cumpara un telefon cu o shaorma pe spate...poate vreun cocalar sau vreun ciuflingar.Dar cred ca ei prefera Samsung! Ce sa zic ...nici urmatoarele 2 locuri nu isi merita locul datorita realizarii extrem de proaste. Oricum punctul forte au fost premiile "speciale". Erau o gramada de alte lucrari pe care "expertii" vostri in design le-au ignorat...oricum pe mine m-ati convins: concursurile de la iqads nu merita decat sa fie ignorate.
delia daian
acum 10 ani
Nu ma pot abtine sa nu comentez,zau ca sunt oribile aceste 3 creatii,mama lor de voturi de facebook...dar juriul sa premieze asa ceva...e penibileanu.Am vazut si am votat peste 10 creeati f interesante.Catelusul meu nu a avut nici o sansa desi prietenii m-au incurajat!Asta e,oameni buni...sunteti praf :)


Branded


Related