Donatii de Black Friday, de la TPU

Donatii de Black Friday, de la TPU

Cei de la TPU.ro si-au dat seama ca exista o metoda de a transforma Black Friday, o "sarbatoare" a consumismului, intr-un prilej de solidaritate. Toti banii stransi prin linkurile de afiliere postate pe site, vor ajunge la familiile victimelor din #Colectiv.

In contextul in care mai multi oameni de media au comentat, zilele acestea, ca a continua campania Black Friday este un semn de insensibilitate din partea companiilor, Alexandra Sirbu, Digital Project Manager TPU.ro, explica demersul lor.

 

 

Black Friday

Black Friday este un brand in sine de foarte multi ani. Chiar daca nu a trecut mult timp de cand a fost adoptat de comerciantii din tara noastra, asta nu inseamna ca nu are o identitate bine stabilita aici.

Nu pot sa spun daca ar fi fost mai bine sau mai rau ca numele evenimentului sa fie schimbat, insa sunt de parere ca oricum ar fi procedat companiile, acest lucru nu ar fi adus niciun fel de alinare celor afectati de tragedie.

Indiferent de situatie, comentariile din online vor fi impartite intotdeauna in doua sau mai multe tabere.

 

Companiile, publicitatea si tragediile

Nu cred ca suntem in masura sa sugeram care sunt regulile bune de urmat in astfel de cazuri. Este o situatie dificila.

In orice caz, fie ca suntem simpli utilizatori ai Facebook-ului, fie ca suntem oameni de comunicare ori departamente intregi care se ocupa de imaginea unor companii, nu ar trebui sa uitam, mai intai de toate, sa fim oameni. Sa ne punem in pielea celor afectati de aceasta nenorocire si sa trecem vorbele si actiunile noastre prin filtrul compasiunii si al dragostei pentru aproapele nostru.

 

Suntem Toti Pentru #Colectiv

Intentia noastra nu a fost aceea de a construi o campanie cu prilejul Black Friday, ci pur si simplu de a intinde o mana de ajutor victimelor de la Colectiv, care au nevoie de acest lucru cu adevarat.

Ne-am gandit in acelasi timp si la toti utilizatorii tpu.ro care ne-au scris in ultimele saptamani si care s-au vazut neputinciosi in fata acestei tragedii. Chiar daca poate nu aveau posibilitatea de a face acest gest, foarte multi dintre ei si-au dorit sa doneze banuti.

Prin initiativa Suntem Toti Pentru #Colectiv, ii ajutam si pe ei sa doneze, oferind intreaga suma stransa din afiliere in zilele de Black Friday catre victimele incendiului.

Nu stim inca unde vor ajunge banii. Daca ii vom dona unei singure familii sau ii vom imparti catre mai multe cazuri, insa va asiguram ca o vom face.

Vom dona intreaga suma pe care tpu.ro o va castiga din afiliere, si ceva in plus.

Vom povesti pe blogul tpu.ro cati bani s-au strans si cum vor fi ei folositi. Utilizatorii, dar si ceilalti cititori vor afla pe blog toate informatiile, vor primi dovezile, cu tot cu capturi de ecran si ce va mai fi nevoie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related