Sa nu-l defaimam prea rau pe Liviu Dragnea

Sa nu-l defaimam prea rau pe Liviu Dragnea

Sa fi trecut vreo 10 ani de cand Gigi Becali voia sa cumpere niste internet si se plangea ca „globurile sunt controlate de securisto-comunisti!”. Oamenii care se credeau putin mai destepti au ras, vremea a trecut, iar politicienii au continuat sa nu inteleaga despre ce e vorba pe Facebook. Ca sa fie mai usor, unii mimeaza prezenta online, altii isi cumpara consilieri si experti ca sa o faca pentru ei.

Pentru majoritatea lor, internetul constituie o gaura neagra si cred ca poate fi astupata asa cum se construiesc autostrazile. Cu nimic infasurat in legi.

Liviu Dragnea a visat, intr-o noapte, Legea defaimarii, prin care oamenii ar putea fi amendati pentru ceea ce spun pe internet. Pentru a mirosi frumos, legea a fost impachetata cu gandul la neostenita lupta cu discriminarea. Mai exact: "fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartanentei sale la un anumit grup social". Comisiile Juridica si pentru Drepturile Omului au dat deja aviz favorabil.

 

3.000 de injuraturi

Internetul a ras mai intai, s-a enervat si apoi a atacat. Ieri seara, pagina de Facebook a sefului PSD a fost invadata de aproape 3.000 de comentarii, care au fost ulteriorsterse. Raidul defaimarii a fost organizat de pe grupul de Facebook Utopia.

De asemenea, pagina de Wikipedia a lui Liviu Dragnea a suferit cateva schimbari semnificative. Liderul social-democrat era caracterizat acolo drept o “panseluta ofensata”, asta fiind una dintre modificarile cele mai inofensive.

 

 

Si aceste texte au fost sterse. Istoria modificarilor spune totul.

 

Jurnalistul Teodor Tita aminteste, pe blogul sau, istoria PSD-ului cu presa:

“PSD, inca de pe vremea cand era FSN, pierde razboiul cu presa. A pierdut  razboiul cu presa scrisa, a pierdut razboiul cu televiziunea, acum pierde razboiul cu internetul. De fiecare data a reactionat, si-a facut ziare, si-a facut televiziuni, a incercat sa cumpere audienta pe internet si acum e stupefiat: cum dracu’ sa isi faca Facebook? S-au uitat in jur si n-au vazut niciun Zuckerberg.”

Si apoi isi imagineaza cum a decurs, aseara, discutia dintre Dragnea si omul de social media:

“3 A.M
Liviu: Liviu sunt. Mai injura aia?
Omul: ..
Liviu: -Ma! Injura sau nu?
Omul (cu voce moale-exasperata): Da, sefu’!
Liviu: Ce zic?
Omul: Sefu’…”

 

Simona Tache ii aduce aminte lui Dragnea, de colegul sau si fostul presedinte PSD:

“Domnu' Dragnea, ce voiam sa va-ntreb: sunteti atat de nebou si de neprost incat ati uitat ca s-a mai batut si colegu' dumneavoastra, Ponta, cu internetu', de mai avea Iohannis putin si castiga alegerile cu 100%”.

Apoi detaliaza pe blog:

“Domnu’ Dragnea, si daca o sa scriem pe Facebook ca sunteti niste cinstiti, cum am scris eu in tot textul asta, tot ca sunteti hoti o sa-nteleaga toata lumea, stiti? O sa fie nevoie sa faceti o lege care sa ne amendeze si pentru laude. :D”

 

A aparut si traditionala reactie TNR:

“Serviciul Evidenta Populatiei din Teleorman a fost amendat cu 100.000 de lei in urma unei sesizari anonime care spunea ca pe buletinului lui Liviu Dragnea a fost pusa poza unui taran coclit”.

 

 

Mustati si Walking Dead

Creativitatea de Facebook a fost la inaltime.

Avem mustati:

 

 

Defaimare minimalista, a la Perjovschi:

 

Citate de la Carti Penale:

 

Eroii democratiei:

 

Dileme ontologice:

 

Inteleg ca apare o lege anti-defaimare..Afecteaza oare si auto-defaimarea?Ma gandeam sa-mi schimb numele in buletin,...

Posted by Vlad Corbeanu on Wednesday, February 10, 2016

 

O reactie englezeasca:

 

Ca tot am dat peste ea zilele astea si se potriveste asa de bine la "defaimare, defaimica".

Posted by Liana Martin on Tuesday, February 9, 2016

 

A, si chiar o reactie din partea lui Iliescu:

Si Bashar:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related