Eu cu cine ma casatoresc?

Eu cu cine ma casatoresc?

S-o luam cronologic, ca e cel mai bine pentru cei care nu s-au prins ce postari au disparut aseara, legate de ce, care e treaba cu familia traditionala, Felix Tataru, IAA si industria de comunicare. 

Luni, 23 mai. 3 milioane de semnaturi ale romanilor au fost depuse in Senat cu mare tamtam de catre asociatia Coalitia Pentru Familie, incadrate unei propuneri legislative care cere modificarea definitiei familie in Constitutia Romaniei, de la "casatoria liber consimtita intre soti" la "casatoria liber consimitita intre un barbat si o femeie". Si, prin consecinta, o actiune care restrange libertatile celor de alte orientari decat cea heterosexuala.

 

Obiectivele asociatiei: organizarea unui referendum national pentru validarea demersului odata cu alegerile parlamentare ce se vor desfasura in toamna, potrivit DIGI24. 

Operatiunea a demarat inca de la finele anului trecut, iar progresul a fost comunicat treptat, cum arata Hotnews in luna februarie.

Felix Tataru (Global Senior Vice President, IAA, pana in luna iunie 2016, cand devine Presedinte Mondial al organizatiei) a dat share unei stiri in care isi declara sustinerea pentru demers pe profilul personal, cu textul:

"Mobilizare fara precedent in istoria Romaniei. Ce bine ca nu am uitat cine suntem. Bravo Coalitia pentru Familie!!!".

Marti, 24 mai. Postarea s-a propagat ieri in social media si o serie de publicitari, intre care Ema Prisca, Gabriela Lungu, Alex Tocilescu sau Claudiu Dobrita au comentat negativ legat de implicatiile homofobe ale mesajului. Dincolo de opiniile "pe persoana fizica", Papaya Advertising a postat pe pagina de Facebook urmatoarele:

Argumentele din mesajul celor de la Papaya insumeaza esenta tuturor vocilor care au comentat: anume, faptul ca industria de comunicare este un loc tolerant si deschis, iar IAA este o organizatie care o reprezinta; implicit, si prin conducerea acesteia. [UPDATE] S-a strecurat aici o eroare de coerenta. Parerile exprimate de ieri incoace in social media despre deschiderea si toleranta industriei de comunicare ca intreg si reprezentativitatea IAA in ceea ce o priveste nu sunt insumate de mesajele postate de cei de la Papaya.

Felix Tataru a sters ulterior postarea.

Miercuri, 25 mai. Felix Tataru revine cu scuze declarate tot pe Facebook in aceasta dimineata, spunand ca discutia degenerase, motiv pentru care a ales sa stearga postarea.

Daca tragem linie, obtinem oameni care nu sunt de acord asupra unor lucruri. 

Putem si trebuie sa acceptam opiniile diferite, cat timp ele nu afecteaza in vreun fel libertatile altora. Lucru pe care Coalitia pentru Familie l-a incalcat prin modalitatea normativa prin care isi exprima aderenta la familia traditionala, formata din mama si tata, "care poate face copii". 

Mai departe. Un om isi exprima pe profilul personal o opinie despre viata. Omul conduce o organizatie care reprezinta, profesional, o industrie de oameni. Felix Tataru n-a mentionat IAA in postari, asa ca reprezentativitatea opiniilor lui n-ar fi direct legata de organizatie. Intrebarea e in ce masura functia lui il obliga la distantarea fata de opinii discriminatorii, avand vizibilitate, putere de influenta si ceva responsabilitate la nivel colectiv. Si, nu-i asa, raspunsul asta e destul de dificil de dat aici.

Mai usor de vazut e asta: Felix spune astazi ca nu-si considera opinia ca fiind adevar absolut. Adica nici opinia Coalitiei pentru Familie nu ar fi un adevar absolut. Si atunci cum justifici sustinerea unui demers cu pretentii de reguli absolute pe intreg teritoriul Romaniei? Pe undeva, nu iese calculul.

Acesta a fost un punct de vedere. Mai sunt si altele, cu siguranta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related