ESCAPE, primul film de ficțiune VR din România

ESCAPE, primul film de ficțiune VR din România

În premieră în România, SPIDER a realizat, în co-producție cu The Temple, primul film de ficțiune VR. Sub pretextul unui Escape Room de ultimă generație, 7 tineri sunt ademeniți în mijlocul unui Reality Show extrem în care capcanele sunt adevărate și trebuie să găsească soluții contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului însetat de adrenalină.

Prima experiență VR într-un film românesc o vei trăi alături de Pavel Ulici, Paul Ipate, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Călin, Oana Nedelcu, Millo Simulov și Florin Piersic Jr.

Vizionarea filmului ESCAPE se va face cu ajutorul device-urilor VR dedicate,  cardboard-urilor sau online, direct pe telefon. Datorită soluțiilor tehnice unice folosite, spectatorul intră direct în pielea personajului principal și vede acțiunea prin ochii lui.

Regizorul filmului este Millo Simulov, un artist care inovează întodeauna prin filmele sale. Este cunoscut pentru  Hello Kitty”,  „un film cu o imagine cum rar se vede in filmul românesc” și  „Kiddo”, primul film interactiv din România.

„Astfel de filmări 360 ° sunt o provocare. Cum fiecare unghi este văzut de cameră, platoul de filmare arată diferit față de ceea ce știm cu toții. Pentru a crea o poveste cât mai autentică și reală, am folosit riguri speciale, astfel spectatorul va avea parte de o experiență unică. Practic, a trebuit să  învățăm un nou limbaj cinematografic.”, a declarat Millo Simulov despre ESCAPE.

Lista cu numele celor implicați în proiect este lungă, așa că lăsăm mai jos doar începutul ei, dar le mulțumim în egală măsură tuturor :)

Producer – Millo Simulov, Gabriela Hiriț
Screenplay – Filip Columbeanu
DOP – Zoran Simulov
Music composed by – Cosmin Lupan

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related