În lupta cu toți ”nebunii”, Ministerul Sănătății scoate filmele la înaintare

În lupta cu toți ”nebunii”, Ministerul Sănătății scoate filmele la înaintare

Ca nu e bine sa iei antibiotic fara reteta, s-a tot spus. S-au facut studii, cercetatorii s-au repetat, doctorii au insistat, problema capata chiar o nuanta periculos globala. Cu toate acestea, se stie. Te doare in gat, iei antibiotic. Te doare o ureche, iei antibiotic. Esti racit, iei antibiotic. Automedicatia, in special cu antibiotic, mai ales in Romania, a atins culmi sinucigase.

Asa ca Ministerul Sanatatii a ales un alt fel de a relua acest mesaj. Filmele sunt mai percutante ca explicatiile medicale, iar internetul mai popular ca cercetarile oamenilor de stiinta.

Avand in vedere cele doua fapte cunoscute, s-a ajuns la spotul de mai jos, in care actorii din Doua Lozuri, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta (un interviu cu el, aici), explica problema pe intelesul tuturor:

 

Ministerul Sanatatii spune asa:

Rezistenta la antibiotice este una din cele mai importante probleme de sanatate publica in lume. In toata lumea, dozele necorespunzatoare sau administrarea gresita a antibioticelor sunt elemente care grabesc aparitia si dezvoltarea unor bacterii rezistente la antibiotice.

Astfel, la o viitoare imbolnavire, cand vom avea nevoie de un antibiotic pentru o infectie bacteriana, s-ar putea ca acesta sa nu mai aiba efect.

Aproximativ jumatate dintre pacientii internati in acest moment in spitale primesc tratament cu antibiotic.

De asemenea 3% din populatia Romaniei ia antibiotice zilnic; suntem pe locul 2 in Europa.

Ministerul Sanatatii pregateste o campanie pentru utilizarea prudenta a antibioticelor, iar echipa Doua Lozuri a pregatit pro bono un material care ne sustine demersul. Multumim!

Spotul are peste 160.000 de views si 2.300 de shares.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related