#OUGprotest in PSD, prin demisii. ”Poate acest exemplu le va fi util”, ”Există un moment clar în care este necesară delimitarea”, ”Nu așa se guvernează in anul 2017”

#OUGprotest in PSD, prin demisii. ”Poate acest exemplu le va fi util”, ”Există un moment clar în care este necesară delimitarea”, ”Nu așa se guvernează in anul 2017”

UPDATE:

Prima demisie și în ALDE, partidul prieten PSD. Paskuj Robert a demisionat din functia de presedinte al ALDE Sibiu si a anuntat ca va iesi in strada:

Îmi exprim public solidaritatea cu cei peste 25.000 de sibieni manifestanți şi peste 300.000 de cetățeni români din întreaga țară ce se opun acestui abuz de putere.

Printre aceşti manifestanți am mulți cunoscuți, prieteni şi apropiați, față de care nu mă voi delimita şi cărora le transmit că au avut dreptate de curând, atunci când îmi spuneau că suntem din aceaşi generație, avem preocupări comune şi gândim la fel. 

Protestul la care participă în aceste zile românii este justificat iar acum mă alătur şi eu lor. Îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme, dar din această seară voi fi şi eu alături de ei în stradă!

 

Vicepresedintele PSD al Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani, dezaprobă, de asemenea, acțiunile Guvernului, scrie Hotnews:

Politica trebuie facuta transparent si participativ. Votul nu inseamna un cec in alb si tot timpul trebuie sa se tina cont de opiniile alegatorilor.

Sunt si voi ramane social democrat dar nu sunt de acord modul in care au fost luate ultimele decizii. Si aici vorbesc despre comunicare, a lipsit total"

 

Articolul inițial:

De ce scriem noi, la IQads, despre demisiile din PSD, vă întrebați? Ne întrebăm și noi.

1. Pentru că, în mod evident, nu poți să vorbești despre altceva zilele acestea. România s-a blocat puțin în acest punct și pentru a ieși din el, e nevoie să îl înțelegem mai bine. Așa că mutăm atenția, în acest context, de la publicitari, la cetățeni. Și felurile lor de a protesta. Chiar și în PSD.

2. Pentru că ai impresia că îți vezi de treabă, pe culoarul tău, și totul va fi bine, până când realitatea te trage de mâneca și te aduce în stradă.

3. Pentru ca pana si Dexonline, FanCurier si Inna s-au oprit puțin din cuvinte, cântat și colete, pentru a adresa realitatea din jur. 

4. În fine, dacă am scris de vedete, dacă am scris de branduri, dacă am scris de stradă, să vorbim puțin (sperăm că puțin, noi chiar am vrea să ne întoarcem în bula noastră, să știți :P) și despre politică.

La capitolul imagine PSD, in linistea care s-a lăsat în jur, cele câteva demisii asumate, postate pe Facebook, s-au auzit destul de clar.

Azi dimineață, Florin Jianu ne făcea această surpriză. Își dădea demisia din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, citând din Nicolae Titulescu:

Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea' si sa ne continuam linistiti activitatea.

Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.

(7.700 de Likes, 3.900 de Shares, 2.000 de comentarii) 

Ieri, Aurelia Cristea, fost parlamentar, membru PSD din 1996, inițiatoarea legii fumatului, făcea același lucru.

O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți.

Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori și credințe care stau la fundația construcției unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine.

Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării.

(5.900 Likes, 3.900 Shares).

Intre cele două demisii de impact, au existat altele. Numele nu sunt la fel de sonore, dar mesajele lor, da.

Valentin Cristian Lupsa, secretarul general al PSD Resita, si-a anuntat demisia din partid, tot in semn de protest:

Am hotărât să ies din PSD, din acelaşi motiv pentru care am intrat în politică: vreau să fac ceva pentru ţară mea.

Un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem bolnav.

Călin Andrei Tuns, fostul consilier judeţean al PSD Maramureş:

Nu așa se guvernează in anul 2017 !
Dragnea, Grindeanu și Iordache nu sunt liderii mei !
Prin modul in care au încercat sa bage pumnul in gura poporului român mi-au semnat demisia din PSD ! Ei !

Mihai Gore, consilier judetean al judetului Ialomita:

Am avut sperante mari insa eu sunt un om corect si nu pot accepta oroarea care a avut loc.

Pentru aceasta,eu nu pot face parte din aceasta organizatie condusa de corupti.

In momentul de fata sunt in SUA in interes de servici si ma doare foarte tare ca nu pot iesi in strada alaturi de voi.

 

Ciprian Necula, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, și-a dat demisia, potrivit Adevarul:

”Am acţionat, întotdeauna, în raport cu crezul meu! Nu am nici un motiv să nu o fac şi acum. Rămân un om dedicat stângii, neafiliat politic!”

 

Nu doar prin demisie se opun membrii PSD ordonanțelor. Mihai Chirica, primarul Iașului și vicepreședinte PSD, cere retragerea ordonanței privind codurile penale și, totodată, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, potrivit Digi24.

Asistăm din păcate la un blocaj, introdus aproape artificial. Propun Guvernului și domnului Dragnea să abroge la fel de urgent ordonanța de urgență, să propună proiecte de lege Parlamentului ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică”

 

[Articol în curs de actualizare?]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related