Un nou trend de lifestyle – expoziția de design de produs la Timişoara până pe 12 iulie

Un nou trend de lifestyle – expoziția de design de produs la Timişoara până pe 12 iulie

Un nou trend de lifestyle, expoziţia curatoriată de Mihaela Ion a fost vernisată la Galeria Subterană din Timişoara şi poate fi vizitată până în data de 12 iulie, în mod gratuit, de către publicul interesat de produse de design.

Bazându-se pe un joc de lumini şi umbre, curatoarea Mihaela Ion a creat o expoziţie capabilă să ofere mai multe valenţe şi identităţi vizuale lucrărilor expuse. Iar lucrările Lilianei Stoica, realizate din lemn pe lemn, prin maniera în care au fost concepute, oferă o dualitate cromatică. Lucrările sale, expuse mai ales în prima cameră a Galeriei Subterane, trebuie, aşa cum se menţionează şi pe panourile de prezentare, să fie privite atât de la stânga la dreapta, cât şi viceversa, pentru a se observa dubla identitate cromatică.

Mobilierul de esenţa tare realizat de Ciprian Manda, făra niciun cui sau clei, ci doar prin imbinările lemnului prin tehnici tradiţionale, oferă naturaleţe camerei în care sunt expuse. Fiecare detaliu al lemnului este prezent pe lucrările lui Ciprian ceea ce transformă exponatele în lucrări vii care îşi găsesc noi identităţi.

Bijuteriile din aur şi argint ale Angelei Ciobanu, panotate pe suporţi din lemn, se încadrează perfect în spaţiul Galeriei Subterane. Transpunerea acestor bijuterii într-o galerie de artă, sporesc statementul general al expoziţiei “Un nou trend de lifestyle” şi anume acela că obiectele de autor, şi de design trebuie să fie considerate opere de artă.

Am selectat Timişoara pentru a prezenta într-un spaţiu de  consum de cultură adecvat: Galeria Subterană, statusul industriei creative şi culturale româneşti conform designerilor si creatorilor de produs invitaţi să expună: Liliana Stoica, Ciprian Manda şi Angela Ciobanu. Suntem în faţa  redefinirii statusului obiectelor de autor, care îşi regăsesc locul în galerii de artă.

Vă invităm să vizitaţi expoziţia “Un nou trend de lifestyle”, panotată la Galeria Subterană din cadrul Casei Artelor din Timişoara. Conceptul propus de curatoare, lucrările realizate în culori puternice de Liliana Stoica, obiectele de mobilier din lemn de esenţă tare create de Ciprian Manda şi bijuteriile delicate ale Angelei Ciobanu sunt câteva dintre detaliile prin care expoziţia “Un nou trend de lifestyle” vă va convinge să treceţi pragul Galeriei Subterane până pe 12 iulie.  

Expoziţia Un nou trend de lifestyle este realizată de Revista Atelierul în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş.

Credit foto: Andra Gabriela.

Parteneri media: AGERPRES, Modernism.ro, Revista din lemn, The Institute, Radio România Cultural, Hotnews, IQads, SMARK, Artivist, Casa mea, Casa Lux, Casa şi grădina, Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Alist magazine, Magmob, Fundaţia Calea Victoriei, Bookblog, Radio Timişoara, Ziarul Actualitatea, Timişoara Azi, AroundTimişoara, Pagini de Cultură, Evenimente Bănăţene, Timiş Plus, Timisoreni.ro, inoras.ro, umblat.ro, feeder.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related