Căciula lui Cioloș, între legile justiției și Ambasada Suediei din București

Căciula lui Cioloș, între legile justiției și Ambasada Suediei din București

Da, Camera Deputatilor a adoptat ieri seara modificarea Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor, desi Comisia Europeana a cam insistat ca Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei, Departamentul de Stat SUA a avertizat in legatura cu posibile incalcari ale independentei justitiei in Romania, CSM a dat doua avize negative in acest sens, iar Asociatia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului a avertizat ca, in chestiunea independentei justitiei, Romania o ia pe calea Ungariei si a Poloniei. In ciuda a toate cele de mai sus si a protestelor de strada repetate, parlamentarii si-au vazut netulburati de treaba lor. Iar internetul a gasit un moment bun sa vorbeasca de caciula lui Ciolos. 

Cand a anuntat duminica, ca isi va face partid, si apoi, alaturi de partidele opozitiei, USR si PNL, si reprezentantii societatii civile, a tinut o conferinta de presa comuna in care acuza coalitia majoritara din Parlament de abuzuri asupra justitiei, Dacian Ciolos nu s-a gandit, cu siguranta, ca fesul pe care si l-a pus pe cap, inainte sa plece sa protesteze in piata Victoriei, alaturi de 10.000 de oameni, va deveni atat de important. 

Dar cine suntem noi sa facem ordine in prioritatile de interes public ale internetului? Sa vorbim, dara, despre caciula lui Ciolos, daca pana si Ambasada Suediei la Bucuresti a facut asta.

Totul a inceput cu postarea lui Costi Rogozanu, care remarca ca fesul fostului premier tehnocrat costa 40 de euro:

 

S-au strans 100 de comentarii care au dezbatut acest subiect. Unii au gasit de cuviinta sa ii aminteasca lui Costi de fularul Burberry al lui Nastase sau de anumite insule din Brazilia.

Apoi, Gabriel Sandu a rostogolit bulgarele de zapada si a facut misto de postarea lui Rogozanu:

 

S-au strans si aici zeci de comentarii, o combinatie de fashion cu ideologii de dreapta si stanga. Aici s-a amintit si de tricoul lui Basescu:

Jurnalistul Ionut Tudorica le da niste sfaturi consilierilor lui Dacian Ciolos, aratandu-le ca in Romania se poarta sarac si cinstit. 

 

Si asa ajungem si la Ambasada Suediei la Bucuresti, care a intrat in conversatia stilistica, povestind despre brandul Fjallraven:

 

Ambasada mai comenteaza ca Ciolos si fesul lui sunt in companie buna:

 

Unii s-au cam suparat ca Romania arde si Ambasada Suediei o piaptana, altii au zis ca nu e treaba suedezilor sa ne scoata din cac... asta, noroi, iar cei care se ocupa de contul Ambasadei au tinut piept curajos sirului lung de comentarii, aruncand in discutie vulpi, meme-uri si referinte istorice.

S-a trecut si la comparatii gen cine duce mai bine caciula:

Si apoi, la teorii ale conspiratiei:

Oricat ne-am stradui, e aproape imposibil sa redam spectacolul care a avut loc aseara pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei. Gasiti aici reluarea. Postarea are 200 de share-uri, iar majoritatea lor aplauda felul in care echipa de social media a Ambasadei a abordat acest subiect sensibil.

Cam atat de la corespondentii nostri de fashion, relatii internationale, politica si justitie. Avem si o intrebare de la Departamentul Cetateanul Derutat: Oare cei care au votat ieri seara modificarile pe legile justitiei ce fel de caciuli poarta peste ganduri si cu ce isi acopera simtul moral? 

Si ca totul sa se termine simetric, Dacian Ciolos asigura pe cei interesati de fesul lui suedez ca poarta la proteste sosetele de lana, lucrate manual, cum sunt cele impletite de femeile de la Rosia Montana. 

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related