Cum impactează nutriția și emoțiile mamei din sarcină sănătatea viitorului copil

Cum impactează nutriția și emoțiile mamei din sarcină sănătatea viitorului copil

Social Moms a organizat cea de-a treia conferință din acest an: Educația începe în uterul mamei, conferință ce a reunit trei specialiști avizați care au dezbătut pe larg implicațiile și dezvoltarea unei sarcini. Peste 150 de părinți s-au alăturat în sală, din nevoia de a se informa și a afla de la specialiști informații certificate despre dezvoltare, nutriție și emoțiile femeii însărcinate și despre efectele acestora asupra fătului.

Conferința a avut și acoperire națională transmitându-se și live, cu peste 17.000 de vizualizări în total.

 

Cei trei specialiști care s-au alăturat în calitate de speakeri au fost: dr. Roxana Elena Bănică (Medic Specialist Obstetrică și ginecologie), Andreea Carmen Radu (Consultant nutriție acreditat MMPS și MECTS, blogger @carmenradu.ro) și Ioana Agachi (Psihoterapeut și Managing partner @euparinteghemotoc.ro).

 

De asemenea, Gabriela Maalouf (NLP Trainer pentru copii și părinți și blogger @GabrielaMaalouf.ro) a fost atât moderatorul evenimentului, cât și unul dintre speakeri și  vorbit despre cât învață bebe încă din burtica mamei. Gabriela a subliniat ideea că există studii care dovedesc că bebelușul se familiarizează cu câteva lucruri esențiale încă din burtica mamei: sunetul, gustul, lumea în care va trăi, rutina, etc.

  

Dr. Roxana Bănică (Medic Specialist Obstetrică și ginecologie) a prezentat în detaliu evoluția fătului în burtica mamei pe săptămâni, de la concepție până la naștere, din punct de vedere medical.

 

Despre nutriție și importanța acesteia în timpul sarcinii a vorbit Andreea Carmen Radu (Consultant nutritie acreditat MMPS si MECTS și blogger @carmenradu.ro) și am aflat că este foarte important să alegem să mâncăm sănătos, mai ales în timpul sarcinii, pentru că perioada de sarcină și de alăptare sunt practic singurele perioade în care alimentația noastră influențează o terță persoană.

Astfel, pentru o alimentație sănătoasă este recomandat să ținem cont de următoarele sfaturi: să avem o alimentație sănătoasă din toate grupele de alimente, trei mese și două gustări pe zi, să ne hidratăm, să facem mișcare cu recomandarea medicului, să știm că gusturile se formează încă din burtă și să citim etichetele.

 

La conferință s-a discutat și despre impactul emoțiilor mamei din timpul sarcinii asupra dezvoltării fătului, Ioana Agachi (Psihoterapeut și Managing partner @euparinteghemotoc.ro) punând accentul pe ideea că atunci când suntem însărcinate prin placentă se eliberează niște hormoni în funcție de ceea ce simțim, astfel ajung la bebe și în felul acesta el simte. Cercetările arată că efectele sunt mai vizibile după primele șase luni de sarcină.

Am aflat, de asemenea, că stările emoționale care au efect asupra fătului sunt: stresul, depresia, anxietatea, ambivalența și relaxarea.

 

S-a alăturat Social Moms partenerul principal al acestui eveniment Lidl care și-a propus să fie cât mai aproape de familiile tinere și a lansat gama îmbogățită Lupilu și a oferit participaților pachete cu produse alimentare și de igienă pentru copii.

S-a alăturat în calitate de partener și platforma de informare Desprealcool.ro, susținută de Ursus Breweries, care informează viitorii părinți prin Campania “9 luni cu zero alcool” asupra riscurilor la care este expus fătul dacă în timpul sarcinii viitoarea mama consumă alcool și recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice #9cu0.

Alti parteneri ai evenimentului au fost: Biogenis, Superfood cu primele-cumpărături.ro distribuitor al produselor Medela în România.

Evenimentul a fost moderat de Gabriela Maalouf,  blogger gabrielamaalouf.ro.

Mulțumim partenerului media Itsy Bitsy, radioul părinților și al copiilor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related