Actori, acte și portrete. Hamlet și noi

Actori, acte și portrete. Hamlet și noi

Joi, 19 aprilie, orele 18.30, în Cafeneaua Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15), Laboratorul de Artă vă invită la un dialog cu “Hamlet și noi”, încununat de o expoziție de portrete ale actorilor din spectacolul “Hamlet și noi” realizată de pictorul Florin Bârză.

”Hamlet și noi” este un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare, construit cu o trupă de 22 de actori, de la actori cu experiență, implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC și profesioniști în alte domenii de activitate.

 

Cu scopul de a atrage atenția asupra frumuseții caselor cu istorie, parte din identitatea României, de a ne petrece o clipă în aerul lor istoric, dar și pentru a atrage un semnal de alarmă asupra condiției fizice a acestora, “Hamlet și noi” devine un manifest pentru artă și cultură, construit ca un spectacol itinerant, jucat în circuit în muzee, case de patrimoniu și clădiri - repere din București și din țară.

Primele spectacole „Hamlet și noi” s-au desfășurat în perioada noiembrie 2017 – martie 2018 la Muzeul Național de Istorie al României, Palatul Suțu, Muzeul Național de Artă al României, Vila Oromolu, Casa Universitarilor și Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O Nicolae Bălcescu. Am adunat peste 3000 de spectatori în doar 14 spectacole iar reacțiile pozitive de apreciere și susținere au încununat acest demers.

 

Întregul proiect este coordonat de actrița Antoaneta Cojocaru și actorul Adrian Ciobanu. Amândoi sunt actori ai Teatrului Bulandra, unde, pe lângă spectacolele de succes în care joacă, precum: „Oscar și Tanti Roz”, „Machbeth”, „Bach Files” etc., au construit Laboratorul de Noapte, singurul laborator de cercetare teatrală de la noi, un proiect unic, care se bucură atât de atenția publicului, cât și a presei de specialitate. Astfel, spectacole precum

„Pescărușul” sau „Arlechino moare?” s-au întipărit în memoria spectatorilor ca bijuterii artistice de mare impact și se joacă în continuare după 5 ani de la premieră.

Autor a peste 50 de expoziții personale și colective, precum și lucrări în colecții particulare din Franța, Germania, Coreea de Sud, Australia ș.a., pictorul Florin Bârză a îndrăgit proiectul “Hamlet și noi“ încă de la primele interacțiuni și ne dezvăluie în cadrul evenimentului minunatele portrete ce înfățișează capturi surprinse în timpul repetițiilor și spectacolelor.

Cu ocazia acestei seri, lansăm și campania ”Hamlet în case de patrimoniu”, prin care ne propunem să creăm o comunitate în jurul proiectului care să susțină această inițiativă de a juca spectacolul ”Hamlet și noi” în spații istorice și de a construi mai departe la comunitatea de artă și cultură la care visăm.

Joi, 19 aprilie, orele 18.30, în Cafeneaua Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) vă invităm cu mare drag în culisele spectacolului, să celebrăm împreună parcursul acestui drum dincolo de scenă și să povestim despre ce a însemnat și despre cum putem să ducem mai departe împreună povestea ”Hamlet și noi”.

 

“Hamlet si noi" este un spectacol-laborator născut din sensibilitatea extraordinară a actriței Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta și-a propus să fie o punte între trecut și viitor, trecând prin prezentul nostru atât de tulbure. O pledoarie pentru frumos. (...) E o minune că toți acești oameni au rămas împreună, oferind din timpul lor unui proiect care s-a născut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesară.” , Andrei Crăciun, scriitor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related