Proiectie-eveniment la Astra Film Cinema: Pe urmele aurului transilvanean

Proiectie-eveniment la Astra Film Cinema: Pe urmele aurului transilvanean

Cazul „Aurul Dacic“ a revenit de curand in atentia publicului, odata cu pronuntarea sentintei in cazul traficantilor comorilor de milioane de euro furate din Sarmizegetusa Regia. Povestea s-a derulat pe parcursul unui intreg deceniu si a fost urmarita cu sufletul la gura si cu sala arhiplina toamna trecuta la Astra Film Festival, iar unul dintre actorii dramei, actualul procuror general al Romaniei, a discutat cu publicul dupa proiectie.

Pe urmele aurului transilvanean este o poveste-thriller care va tine spectatorul tintuit in scaun, ce urmareste investigatiile desfasurate vreme de zece ani pe doua continente, Europa si America de Nord, dupa furtul si traficarea unor artefacte arheologice. Ancheta, condusa de cel care avea sa devina prim-procurorul Romaniei, pe atunci procuror general al judetului Alba Iulia, a urmarit traiectoria celor 24 spirale misterioase de aur gasite de un padurar in Carpatii Transilvaniei, in apropierea Sarmizegetusei Regia.

Pe urmele aurului transilvanean patrunde cu suspans, umor si drama in lumea traficului de artefacte pe piata neagra internationala, aducand informatii inedite despre vanatorii de comori, expertii in antichitati, suspectii arestati si cele 13 bratari dacice de aur recuperate. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Biletele se pun in vanzare cu 30 de minute inaintea inceperii proiectiei la Astra Film Cinema (Piata Mica 11, Sibiu).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related