Conferința SOS. FRICILE PĂRINȚILOR cu peste 20.000 de vizualizări. Soluții practice simple la probleme de sănătate și dezvoltare complicate

Conferința SOS. FRICILE PĂRINȚILOR cu peste 20.000 de vizualizări. Soluții practice simple la probleme de sănătate și dezvoltare complicate

Joi, 19 aprilie, Social Moms a organizat cea de-a patra conferință din acest an: SOS. Fricile părinților, conferință ce a reunit trei specialiști avizați, care au centralizat principalele temeri ale părinților, pentru care s-au oferit și soluțiile cele mai potrivite.  Peste 150 de părinți s-au alăturat în sală, din nevoia de a se informa și a afla de la specialiști informații certificate despre cum trebuie depășite temeri legate de sănătatea micuților, teama de a nu fi un părinte bun sau multe alte temeri specifice care îi preocupă.

Conferința a avut o acoperire națională, transmitându-se și live, cu peste 20.000 de vizualizări în total.

Cei trei specialiști care s-au alăturat în calitate de speakeri au fost: dr. Irina Antonescu (Medic Specialist Pediatru), Mirela Horumba (Psiholog, Consilier autonom și Psihoterapeut – psihoterapie experiențială) și Simina Angelescu (Psiholog, Psihoterapeut – psihoterapie experiențială, psihodramă).

Ioana Marinescu (blogger de parenting @Pisicapesarma.ro) a fost moderatorul evenimentului și a împărtășit câteva dintre principalele ei frici resimțite în cei 9 ani de când a devenit mamă. Ioana a pus accent pe faptul că temerile părinților nu dispar pe măsură ce copilul crește, ci doar se modifică.

 

Dr. Irina Antonescu (Medic Specialist Pediatru) a prezentat în detaliu principalele motive declanșatoare de panică în rândul părinților legate de sănătatea micuților. A dezbătut subiecte de interes ridicat, precum febra, alergiile alimentare, intoxicațiile, urticaria și dermatita atopică.

Care sunt primele măsuri care trebuie luate și când este cazul să apelăm la ajutorul specialistului aflăm din discursul doamnei doctor.

Pe lângă aceste informații, doamna dr. Antonescu a oferit și detalii valoroase despre prevenirea urticariei, afecțiune care poate ajunge foarte ușor la orice copil cu un sistem imunitar scăzut:

„În timpul sarcinii nu țin regimuri restrictive, promovăm alimentația naturală cât se poate, la copiii alimentați artificial, vom utiliza formulele hipoalergene înainte să începem diversificarea, iar diversificarea corectă se face nu mai devreme de 4 luni, dar nici mai târziu de 6; evitarea fumatului pasiv și, surprinzător, promovarea contactului cu animalele și colectivitatea.”

 

 

Depășind grijile de la nivel fizic, medicul psiholog Mirela Horumbă a făcut trecerea către o latură mai profundă și a discutat avantajele și dezavantajele frământărilor de a nu fi un bun părinte și a prezentat dintr-o perspectivă modernă relația părinte-copil:

„În a fi părinte, ce căutăm, de fapt? Să ne învățăm copilul să ia decizii atunci când el va fi pe propriile lui picioare. Să ne învățăm copiii să zboare cu propriile lui aripi. Nu ne creștem copiii să ne iubească. Nu ne creștem copiii să aibă cine să ne dea o cană cu apă la bătrânețe. Asta e responsabilitatea noastră. Îi creștem pentru ei. Știu că venim din spate cu tot felul de mituri, că [copiii] sunt datori părinților – cu NIMIC.”

 

 

Tot despre cele mai mari temeri ale părinților a discutat și Simina Angelescu, psiholog și psihoterapeut, de data aceasta dintr-o perspectivă maternologică – știință modernă, ce are drept obiect de studiu mamele și dezvoltarea mamelor. Ea le-a propus  părinților să gestioneze aceste stări de tensiune printr-o abordare diferită:

„Propun să ne împrietenim cu frica.  Să ne uităm la această emoție de bază ca fiind un prieten al nostru. Și mai ales un prieten al părinților, pentru că frica este informație. Atunci când ne temem de ceva, avem o anumită nevoie, care nu este satisfăcută sau se află în dificultate. Întotdeauna frica are un scop – și la adult, și la copil. E bine să rețineți asta și la copii – cumva, starea lor de frică încearcă să atragă atenția – nu neapărat în sens manipulator, ci în sensul bun.”

 

 

S-a alăturat Social Moms partenerul principal al acestui eveniment Lidl care și-a propus să fie cât mai aproape de familiile tinere și a lansat gama îmbogățită Lupilu și a oferit participaților pachete cu produse alimentare și de igienă pentru copii.

În cadrul evenimentului am avut și ateliere interactive pentru copii alături de trupa trupa PAM PAM și PlaYouth care au avut grijă ca cei mici să plece acasă cu experiențe memorabile.

 

Evenimentul a fost moderat de Ioana Marinescu,  fondator și scriitor @pisicapesarma.ro.

 

Mulțumim partenerului media Itsy Bitsy, radioul părinților și al copiilor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related