Conferința Social Moms: Tu cum naști? Pregătirea pentru naștere. Totul despre naturală și prin cezariană.

Conferința Social Moms: Tu cum naști? Pregătirea pentru naștere. Totul despre naturală și prin cezariană.

Joi, 7 iunie, a avut loc conferința Social Moms, cu tema Tu cum naști?, o ediție specială, dedicată femeilor însărcinate, ce a adus în prim plan ce tip de mișcare pot face gravidele, în ce constă pregătirea pentru naștere și au fost prezentate motivele pentru care se poate opta pentru nașterea prin cezariană, avantajele și dezavantajele acesteia, dar și a nașterii naturale.

Evenimentul a fost transmis și live pe pagina oficială de facebook Social Moms și pe site-ul socialmoms.ro și a atins un numări de vizualizări de 20.000.

În sală au fost prezente aproape 200 de persoane, preponderent femei însărcinate, o parte din acestea fiind însoțite și de parteneri.

Moderatorul și gazda evenimentului a fost Cristina Oțel – blogger, trainer și freenlance coach.  

„Nu cred că există cuvinte care să descrie complet emoția care te cuprinde în momentul în care îți ții copilul pentru prima dată în brațe.”

 

Invitatul care a deschis conferința a fost Ramona Roșu – Kinetoterapeut, educator prenatal și Doula. Aceasta le-a explicat viitoarelor mămici ce exerciții pot face pe parcusrul sarcinii și în special în perioada de dinaintea nașterii. Există o paletă variată de activități pe care graviduțele le pot încerca, de la gimnastică prenatală, la yoga și tehnici de stretching, dar și simpla mișcare în aer liber.

 

 

Cel de-al doilea moment al conferinței a adus în prim plan un dialog între moașa independentă Vania Limban, care le-a prezentat viitoarelor mămici modelele de naștere existente și a subliniat importanța nașterii naturale pentru sănătatea mamei și a copilului și invitata specială Pilar Montoto, moașa spaniolă stabilită în România.

Pilar a povestit atât din perspectiva profesională, dar și din propria experiență, fiind mama a doi copii, iar în momentul actual este însărcinată cu cel de-al treilea, pe care își dorește să îl nască tot natural, în prezența unei moașe.

 

Deoarece trăim într-o epocă a vitezei, suntem tentați să alegem calea cea mai rapidă și care implică cele mai puține riscuri pentru noi.

Medicul specialist ginecolog obstetrician Vasilika Gero a demitizat cele două tipuri de naștere naturală și cea prin intervenție cezariană și le-a răspuns tuturor curiozităților venite din public.

Avantajele și dezavantajele celor două proceduri, cât de rapidă este recuperarea în fiecare dintre cazuri, riscurile la care sunt supuși mama și copilul, dar seria de afecțiuni, care împiedică gravida să nască natural și prezentarea mecanismului nașterii – au fost punctele atinse de doamna doctor.

 

Viitoarele mămici au manifestat un interes deosebit cu privire la sfaturile invitaților, iar la finalul prezentărilor a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri.

 

Invitații s-au putut hidrata și bucura de pachete cu produse alimenare și de igienă pentru copii, datorită partenerului principal Lidl, care a organizat și concursuri cu premii pe măsură, marca Lupilu.

Participanele au beneficiat și de surprize din partea speaker-ilor. Ramona Roșu oferind vouchere la ședințele de gimnastică la Centrul ProNataliTa, tuturor participantelor, iar doamna Vania Limban, de asemenea a oferit vouchere pentru serviciile oferite de Active Center Wellness.

Parteneri media: cristinaotel.ro, zanascutecel.ro, mamicapediatru.ro, bebelu.ro, mamistietot.ro, totuldespremame.ro, kidmagia.ro,  anidescoala.ro, motivonti.ro, hustiubibirealexandra.ro,  pisicapesarma.ro, b24kids.ro, corposana.ro, crestemsicalatorim.ro, unsoideblog.ro, educabil.ro,  mamicapediatru.ro, sfatulmamicilor.ro, parinti.acasa.ro, revistablogurilor.ro, sebababy.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related