Demonstrații culinare la BURGERFEST 2018

Demonstrații culinare la BURGERFEST 2018

Cea de-a patra ediție BURGERFEST este una a noutăților, așa că pe lângă noua zonă Burgerfest Urban Area, v-am pregătit și o serie de demonstrații culinare cu trei chefs, care mai de care mai talentat în arta burgeritului.

Astfel, sâmbătă 12 mai și duminică 13 mai, vă așteptăm să aflați secrete și rețete din lumea burgerilor, după următorul program:

Sâmbătă, 12 mai                   

Chef Victor Melian       de la 16:45
Chef Nicolae Vasile     de la 17:45
Chef Alexandru Cîrțu   de la 18:45

Duminică, 13 mai                  

Chef Victor Melian       de la 16:15
Chef Nicolae Vasile     de la 17:15
Chef Alexandru Cîrțu   de la 18:15

 

Mai jos câteva cuvinte despre cei trei maeștrii ai burgeritului:

Chef Victor Melian

Chef Melian s-a născut la Moscova, rus fiind, a făcut școala la București, român fiind și s-a apucat de gătit și mixat cocktail-uri la Stockholm, suedez fiind… simplu, nu-i așa?

După ce a finalizat o şcoală de bucătari şi una de producţie în Suedia, a trecut direct în marile bucătării ale lumii: a lucrat la cel mai faimos bar din Stockholm, Alexandra, a gătit la Fem Sma Hus, alt restaurant celebru, şi a dresat farfurii la Green Light din San Francisco.

După ce a revenit în România, avea să aplice bucătăria în televiziune. În 2002, Victor acceptă propunerea unui prieten de a-şi pune talentele culinare într-un show pe sticlă. De aici au plecat proiectele TV, între care Mănânc deci exist (Realitatea),  Pur şi simplu delicios (TVR1), Salvaţi de bucătar la KanalD sau Vine CHEF-ul (ProTV).

 

Chef Nicolae Vasile

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumătate i-a petrecut în bucătărie.

În România, Chef Nicolae Vasile a lucrat la Casa Vernescu alături de Chef Joseph Hadad, unul dintre cei care i-au schimbat impresia despre acest domeniu.

De asemenea, Chef Nicolae Vasile a mai lucrat cu trei bucătari francezi şi unul italian, toţi de stele Michelin şi a gătit pentru vedete ca: Sharon Stone, Andy Garcia, Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, dar şi o serie de preşedinţi de stat.

 

Chef Alex Cîrțu

Celebrul finalist al sezonului 1 – MasterChef România, a devenit cunoscut atât în urma apariţiei sale în cunoscutul show de televiziune, dar şi în urma colaborărilor de după, pentru diverse emisiuni precum “Senzaţii in bucătărie”, “Se zice că” etc.

Înainte de a-şi descoperi pasiunea pentru bucătărie, a lucrat ca şi cadru didactic în una din cele mai prestigioase școli ale Europei de Est, British School of Bucharest, dar a decis să-şi schimb domeniul de activitate de îndată ce a observat o creştere semnificativă a cererii de profesionişti în domeniul HoReCa. Meseria de profesor însă l-a ajutat enorm, fiind un autodidact, iar în prezent este unul dintre cei mai iubiţi traineri culinari.

 

Continuând cu chefs talentați, a venit momentul să vă prezentăm și juriul care va decide care este CEL MAI BUN BURGER la această ediție a festivalului:

Chef Alex Petricean

Prima dată l-am cunoscut prin intermediul MasteChef, însa ce a urmat avea să ne dovedească faptul ca Alex Petricean este un adevărat explorator al gusturilor, ajungând acum să fie unul dintre bucătarii de top ai României. Şi-a desăvârşit experienţa în câteva din cele mai bune restaurante din lume precum La Vie (3 stele Michelin), Geranium (3 stele Michelin). Acum este head chef la Maize, în Bucureşti, asta după ce a făcut parte din echipa de research a lui René Redzepi - unul dintre cei mai influenţi chefs din lume - de la Noma (declarat de patru ori cel mai bun restaurant din lume).

 

Chef Foa

Florin Scripcă (Chef Foa), unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, a început să muncească în domeniul culinar de la 18 ani. Deși are doar 35 de ani, Foa are o carieră bogată în spate. El este creierul echipei de bucătari Flavours Food Design, Biutiful, Stradale și divizia de catering Flavours. 

 

Chef Nico Lontras

Cu multă pasiune şi profesionalism, Nico Lontras a influenţat lumea gustului din bucătăriile din Irlanda, Estonia, Norvegia şi, mai ales, din România. Este un consultant respectat şi apreciat, recunoscut pentru experienţa sa bogată şi dorinţa constantă de evoluţie şi dezvoltare a tot ce înseamnă bun gust în bucătărie.

Și pentru că mâncarea delicioasă merge cel mai bine cu muzica bună, mai jos vi-i prezentăm și pe cei trei DJ-i care se vor ocupa de atmosfera de dinainte de concerte: - Bully (VRTW), Hefe(Coma), NotSoCommonDJ (Electrocord).

 

Bully (VRTW)

Bully este unul din DJ-ii români care a creat o legătura între mişcările underground şi mainstream. Încă de la începutul lui 2000, a început să cucerească ringurile de dans ale cluburilor din marile oraşe din România cu stilul său unic. Îi place să creeze experienţe muzicale combinând piese cu stiluri diferite: de la funky breaks & oldschool hiphop la ritmurile antrenante de breakbeat şi drum'n bass.

De-a lungul timpului, a avut prilejul să împartă scena cu artişti internaţionali ca Adam Freeland, Qbert, Deekline, Freestylers, Patrice, Dreadzone, Andy Smith, Ollie Teeba (Herbaliser), Dj MK (Roots Manuva), General Levy, Killa Kella, JFB (UK DMC Champion 07), Ed 209, Kid Fresh & Rafik, J-Bass, Joe Le Groove, DjAZ, Africa Islam, JourneyMan, Psycho- freud, Subfocus, Technical Itch, Dj Ink, Temper D, Darko Stepic, C4C şi mulţi alţii, incluzând artişti si DJ din România.

 

Hefe (Coma)

Hefe este membru al trupei Coma din anul 2000.

În prezent, este realizator și prezentator al emisiunilor Alternative Hour la Music Channel şi pe Rock Fm (“Playground cu Despot si Hefe” si “Domestika” - podcast”)

Hefe a fost DJ de alternative rock, punk, ska, hardcore în clubul Fire începând cu anul 2000 şi în multe alte cluburi bucureștene. De asemenea, s-a ocupat de muzică la festivaluri de sport extrem și nu numai ca Red Bull Flugtag, Red Bull X-Fighters, Snowboard Balea Lac, Mountain Bike Fest, Red Bull Soapbox Race Romania, Moto Country Festival, Funk Rock Hotel, WhatThe Rock Fest, Skateboard Street Heroes, Înregistrat în România sau Snowboard Extreme Festival.

 

NotSoCommonDJ (Electrocord)

George şi-a ales corect alter ego-ul: NotSoCommonDJ. Un personaj complet sărit din tipare, crescut şi educat (muzical) în Bucureştiul nouăzecist, devenit raver cu program fix în perioada în care Breakbeat-ul era rege, dicţionar ambulant de muzică electronică pe parcurs şi DJ cu normă întreagă într-un peisaj muzical ceva mai diversificat, dar puternic concentrat pe dans.

În 2006 s-a aşezat pentru prima oară în faţa unui mixer, iar de atunci a devenit responsabil pentu un stil propriu şi personal de magie auditivă. Se simte cel mai bine pe scenele de festival, dintre care a bifat B'Estfest, Peninsula Felsziget, Electrocord Playground, sau Electric Castle, dar în afara sezonului îşi consumă energia în cluburi de pe tot teritoriul românesc: de cele mai multe ori în capitală, în OtherSide, dar şi în alte oraşe active...

 

BURGERFEST își așteaptă publicul și cu cinci concerte, iar programul acestora pe zile este următorul:

11 mai:

E.M.I.L.

12 mai:

ROA
MIHAIL

13 mai:

MOON MUSEUM
ȘUIE PAPARUDE

 

Bilete se pot cumpăra de pe entertix.ro și iabilet.ro.

BURGERFEST este un eveniment prezentat de Lidl, susținut de Silva și sponsorizat de Tomi. Festivalul este organizat de Mixtopia LIVEPRO Events.

Recomandat de MAGIC FM

Parteneri media: NOIZZ,  Adevărul, Click Poftă Bună.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related