Un român se numără printre marii câștigători ai competiției Huawei Next Image

Un român se numără printre marii câștigători ai competiției Huawei Next Image

Competiția “Next Image”, lansată de Huawei în țările din centrul, estul și nordul Europei, și-a desemnat câștigătorii. Printre cei care au impresionat juriul cu fotografii extraordinare realizate cu ajutorul telefonului mobil se numără și un român. 

Costin Mocanu a fost desemnat câștigător în două dintre cele șase categorii ale competiției. Portretele realizate de el s-au clasat pe prima, respectiv a doua poziție în categoria „Faces”, iar în categoria „Hello, Life”, juriul i-a acordat primul loc. Fotografiile sale au fost alese dintr-un total de peste 67.600 de instantanee înscrise în competiție de fotografi din peste 20 de țări. În perioada 9 iulie - 27 august, fotografiile au primit în total aproape un milion de voturi.  

  

Costin.mocanu (România), „Faces”

Costin.mocanu (România), „Hello, Life”

Pentru cele trei poziții obținute, caștigătorul va intra în posesia unui premiu care constă în: suma de 4.000 de euro, două laptopuri Matebook X și un smartphone Huawei P20 Pro. În plus, cele două fotografii ale sale desemnate câștigătoare vor fi publicate în revista National Geographic.

Marele câștigător al competiției „Huawei Next Image” este un fotograf din Ungaria, care a surprins într-o imagine emoționantă lupta cu una dintre cele mai necruțătoare boli. Fotografia sa s-a numărat printre instantaneele care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului.

Rekapavo (Ungaria), Marele premiu

Câștigătorul marelui premiu va primi 10.000 de euro, un laptop Huawei MateBook X și se va bucura de experiența unei expediții foto în Italia. În plus, instantaneele surprinse de acesta vor fi publicate în revista National Geographic.

Câștigătorul categoriei „Nature”, în care au fost înscrise nu mai puțin de 26.600 de fotografii, provine din Ucraina, în vreme ce câștigătorii categoriilor „Good night”, „Check in” și „Storyboard” sunt din Polonia, Bulgaria și Cehia.

Câștigătorii fiecărei categorii vor intra în posesia unui premiu de 2.000 de euro și vor primi un laptop Matebook X, iar fotografiile lor vor fi publicate, de asemenea, în revista National Geographic. Nu doar marii câștigători au fost premiați. Cei clasați pe locul doi vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, iar cei care s-au clasat pe locul trei și câștigătorul desemnat de public vor intra în posesia unui Huawei P20.

Toate fotografiile câștigătoare au fost desemnate pe baza a trei caracteristici principale: valoarea artistică, unicitatea și calitatea imaginii. Juriul a fost format din șase profesioniști de renume din diferite domenii artistice: Dominic Branco, fotograf oficial al National Geographic, Alex Lambrechts, fotograf certificat Leica, Tomasz Lazar, laureat al World Press Photo, Bobby Anwar, un renumit fotograf danez și celebra actriță Gal Gadot. Grupul a fost completat de Yanming Wang, președintele Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.

 

Vrem ca iubitorii de fotografie să găsească în smartphone-urile noastre dispozitivele perfecte cu ajutorul cărora să surprindă în imagini spectaculoase momentele pe care le trăiesc. Miile de fotografii înscrise în competiția Huawei Next Image ne încurajează să explorăm în continuare, împreună cu utilizatorii de telefoane mobile din întreaga lume, posibilitățile unei noi generații de arte vizuale", a declarat președintele Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.

 

Numărul mare de fotografii înscrise în competiția Huawei Next Image, dar și numărul mare de voturi pe care acestea le-au primit demonstrează că fotografia realizată cu ajutorul telefonului mobil devine tot mai populară. Datorită performanțelor tehnologice moderne, smartphone-uri precum Huawei P20 Pro, lider în clasamentul DxO al celor mai bune telefoane din punct de vedere al capacității camerelor foto, sunt capabile să redea fotografiilor efecte uimitoare. În plus, datorită camerei triple dotate cu funcția de recunoaștere a imaginii, funcției night-mode și inteligenței artificiale, Huawei P20 Pro permite utilizatorilor să realizeze instantanee asemenea unui fotograf profesionist.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related