E șansa ta să încerci teatru de improvizație

E șansa ta să încerci teatru de improvizație

Pe 7 noiembrie începe Festivalul Național de Improvizație ediția a 6-a:  vreme de 5 zile, la Teatrul Național București, în sala Media, vor avea loc spectacole de teatru de improvizație, în diferite formate pe care actorii improvizatori le-au gândit şi antrenat special pentru Festival.

Cum adică, antrenat, dacă totul e improvizat? Improvizația este ca un sport al acceptării, un sport de echipă care se joacă cu partenerii din scenă. Este o artă care necesită multă practică și timp de calitate în care exersezi anumite aptitudini: spontaneitate, imaginaţie, cooperare, încredere în sine, acceptarea eşecului şi transformarea sa într-o oportunitate ş.a. Festivalul !MPRO pune la dispoziție câteva ateliere pentru începători, în limba română, care nu necesită niciun fel de experiență în improvizație – acestea sunt cea mai bună şansă pentru a încerca teatrul de improvizaţie cu cei mai buni instructori, în cel mai atractiv context.

George Dumitru de la Trupa Jinx are un atelier pentru improvizatori la început de drum. Atelierul “The Hangout” este despre cât de amuzante sunt scenele în care, aparent, nu se întâmplă nimic, în care personajele îşi trăiesc pur şi simplu viaţa, fără exagerări şi derapaje.

Alături de Adriana Bordeanu, din echipa Recul, vei găsi un “AltTU”, atelier ce va explora felul în care poți combina elemente precum tensiunea, ritmul și limbajul trupului în crearea personajelor.

„Risc și descoperire” sunt elementele principale către care te ghidează Monica Anastase, de la Improvisneyland, pentru a practica improvizația prin curiozitate.

Actriţa Mihaela Sîrbu te va ajuta să te relaxezi și să te bucuri de călătoria frumoasă de care poți avea parte când improvizezi atunci când mantra ta este “Free your mind…”.

Dacă te interesează să aduci improvizația în viața profesională, fie pentru dezvoltarea individuală, fie pentru dezvoltarea echipelor, Mădălina Vîntu și Radu Ciobănașu te așteaptă la ImprovBusiness.

Și dacă te numeri deja printre curajoșii care vor să sară direct pe scenă, fără alte pregătiri, este totul pus la cale, deoarece avem Open Stage – un spectacol în care poți improviza alături de cursanți în improvizaţie, improvizatori români cu multă experienţă sau chiar invitaţii noştri străini. Totul, într-o atmosferă relaxată cu jocuri de improvizație, povești și scene libere, atent coordonate de un MC profesionist.

Biletele pot fi achiziționate online din reţeaua Eventbook.

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și sponsorizat de Hochland, Drumul Taberelor şi UPC.

Parteneri: Improvisneyland, UNATC, Improteca, Artist Cafe, Lente, Hidden, Ursus, Kfea, Aqua Carpatica, Mojo Club

Parteneri media: Tanănana, IQads, SMARK, Ager Pres, iQool, ASER, Land of Oz, City Grill

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related