Întâlnirile franco-române pentru turism ajung la cea de-a 10-a ediție

Întâlnirile franco-române pentru turism ajung la cea de-a 10-a ediție

În perioada 27-28 mai, la Sibiu, va avea loc cea de-a 10-a ediție a Forumului “Rencontres franco-roumaines du tourisme” /“Întâlnirile franco-române pentru turism”. Organizată de Institutul Francez din România și Federația Industriei Hoteliere din România, ediția curentă are ca temă « dezvoltarea turismului de destinație și formarea profesională ».

Întâlnirile franco-române pentru turism vizează facilitarea schimburilor de idei privind organizarea învățământului profesional din Franța și România. Printre obiectivele acestui forum se află identificarea nevoilor de formare profesională, dezvoltarea parteneriatelor educative între România și Franța,  respectiv dezbaterea asupra modalităților de adaptare a ofertei de formare propuse de unitățile de învățământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici și educativi.

Forumul va reuni reprezentanți ai autorităților locale, actori ai mediului economic care activează în domeniul hotelier, turism și alimentație, precum și reprezentanți ai sistemului de învățământ – Ministerul Educației Naționale  (MEN), Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), atât la nivel național, cât și regional, respectiv ISJ, CCD, licee de turism și universități.

Pe parcursul celor două zile dedicate acestui eveniment vor lua cuvântul: Michel Monsauret, atașat pentru cooperare educativă la Institutul francez din România, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Dalia Mircea-Daramus, director CNDIPT, Eugen Iordănescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sibiu, Alin Chipaila, vice-președinte al Federației Asociațiilor de Promovare a Turismului (FAPT), experți francezi din domeniul industriei hoteliere și al învățământului profesional, cercetători, reprezentanți ai liceelor de turism din Romania și ai asociației liceelor de turism din Romania (ARLITH).

Evenimentul va permite schimbul de informații și prezentarea de noi tendințe și proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale din România și Franța, astfel încât să genereze schimburi de expertiză și dezvoltarea de proiecte de mobilitate și parteneriate educative la nivelul unităților de învățământ și al colectivităților locale între cele două țări.

Judeţul Sibiu, gazda acestui eveniment, este Regiune Gastronomică Europeană în acest an, reprezentând o zonă turistică importantă a României, turismul de destinație fiind considerat un veritabil sector de dezvoltare economică.

Întâlnirile franco-române ale turismului reprezintă un proiect bilateral desfășurat în perioada 2016-2019  sub denumirea “Rencontres franco-roumaines du tourisme - l’apprentissage des langues et la formation dans les métiers du tourisme : un secteur en pleine mutation” / “Întâlnirile franco-române pentru turism - învățarea limbilor străine și formarea profesională în meseriile turismului : un sector în plina schimbare”.

Acțiunea este organizată de Institutul francez din România și de Federația Industriei Hoteliere din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), al Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România (CCIFR) și al Casei Corpului Didactic Sibiu (CCD Sibiu).

Forumul este parte a calendarului acțiunilor labelizate Saison France-Roumanie 2019 / Sezonul România – Franța 2019.

Întâlnirile franco-române pentru turism  se vor desfășura în perioada 27-28 mai, în intervalul orar 09:00-16:30, la Hotel Ibis Sibiu (adresa: Calea Dumbrăvii, nr. 2-4, Sibiu).  

Pe toata durata evenimentului va fi asigurată traducerea simultană din/în limbile franceză și română.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related