De pe băncile școlii, în backstage-ul celor mai tari artiști via „Global Summer Internship Program”

De pe băncile școlii, în backstage-ul celor mai tari artiști via „Global Summer Internship Program”

„E pentru mine!”, asta și-au spus peste 250 de tineri care au avut aplicații eligibile pentru primul program de internship plătit, organizat de Global vara trecută. Pentru cele șase locuri puse la dispoziția fiecărui tânăr entuziast, dornic să-și înceapă o carieră alături de un brand care dă tonul în materie de entertainment pe piața muzicală din România și nu numai, au intrat în competiție 250 de CV-uri unul mai bun decât celălalt. Era și firesc să fie așa, de vreme ce programul asigura un loc în echipa celor care se alfă în spatele unor nume precum INNA, Antonia, Delia, Irina Rimes, Carla’s Dreams, The Motans, Mark Stam, Alina Ceușan, Carmen Grebenișan, BRomania, Laura Giurcanu și mulți alții. După o selecție dificilă, cele șase tinere care au fost acceptate în program, iar mai apoi au și rămas în echipă, povestesc cum li s-a schimbat viața odată cu acest pas și recomandă tuturor tinerilor aflați la începutul carierei să se înscrie în program.

Adriana Popescu are 24 de ani și a făcut un master la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea din București. Și-a dorit mult să facă parte din echipa Global tocmai datorită faptului că admira creativitatea și strategiile lor de marketing. Unul dintre cele mai mari proiecte în care a fost implicată imediat după ce a fost acceptată în internship a fost „Turneul Vloggerilor”. Experiența aceasta a întrecut însă orice imaginație: „Dacă te tentează ideea de a nu a avea un job tipic de birou, ești deschis provocărilor zilnice, îți dorești să faci parte din proiecte muzicale sau de imagine cool și să vezi cum se creează tendințele, vrei să combini și distracția cu activitatea profesională și vrei să faci parte dintr-o echipă tânără, energică și funny, ar trebui să aplici. Acum o să mă opresc înainte de a suna ca un anunț de pe site-urile de angajare”, glumește Adriana.

Alice Halpert este acum project manager al artistului The Motans. Ea are 23 de ani și a aplicat pentru acest internship imediat după ce a terminat masterul în International Marketing la King’s College London. Înainte a studiat la Regent’s University London și a obținut un Bachelor of Arts in Acting and Global Theatre. De asemenea, a studiat pentru 6 luni la New School în New York, parte din programul de Bachelors. Pentru ea, decizia de a rămâne în echipă a fost una cât se poate de firească. „M-au convins să rămân atmosfera, ritmul rapid de lucru, proiectele, colegii, provocările, industria. Global este un loc care se potrivește oricărui tânăr entuziast, hotărât și ambițios care este întotdeauna în căutare de aventură, noi provocări, afirmare prin muncă și dornic să muncească într-o atmosferă de lucru prietenoasă, dar și foarte serioasă”, spune Alice. Cu toate că la început a fost puțin intimidată de prezența unor oameni atât de cunoscuți, Alice și-a dat seama că, la urma urmei, și ei sunt tot oameni. „Interacțiunile cu artiștii și vedetele Global sunt cât de poate de normale, ați fi surprinși să vedeți cât de modești și de gașcă sunt cu toții”, mai completează ea.

Andreea Șelaru are tot 23 de ani și a venit în internship imediat după ce a dat licența la Facultatea de Marketing din cadrul ASE. Odată intrată în universul Global, Andreea a descoperit că lucrurile stau altfel decât își imagina. Din fericire, în sensul bun. „Nu mă așteptam să fiu văzută ca un egal de colegi pentru că eu eram încă la început. Toată lumea m-a ajutat să înțeleg mersul lucrurilor și m-a făcut să mă simt parte din echipă din prima zi. Un alt mit spulberat a fost acela conform industria muzicală ar fi un domeniu ușor. Nu este. Se muncește mult pentru fiecare artist, pentru fiecare piesă, cu responsabilitate și seriozitate, însă asta nu exclude momentele amuzante ale fiecărei zile de lucru. Am mai descoperit rapid că artiștii sunt foarte implicați în proiectele lor”, își amintește Andreea, care recomandă acest internship pentru că „industria muzicală este atât de diferită de orice domeniu și te provoacă zilnic. Global este locul potrivit pentru a învăța de la profesioniști, pentru a cunoaște oameni tare frumoși și pentru a face ca opinia ta să conteze”.

Un vis devenit realitate a fost acest job și pentru Laura Deaconescu, de 22 de ani, licențiată în Comunicare și Relații Publice la SNSPA. „Întâlnirea cu artiștii Global a fost pentru mine un vis devenit realitate. Când eram mică, nu știam exact ce o să fac sau cum o să decurgă viața mea, dar mereu mi-am imaginat că o să lucrez printre oameni cunoscuți și, cumva, here I am. Poate deveni copleșitor, dar cred că sentimentul cel mai pregnant este cel de mândrie, să știi că faci parte din echipa din spatele unui artist. Recomand acest internship pentru că îți dă voie să te exprimi liber și să îți dai seama ce ți se potrivește să faci. Toate proiectele în care sunt implicată îmi oferă un sentiment de mândrie și satisfacție profesională. Cel mai recent exemplu este concertul Carla's Dreams de la Romexpo, când am simțit reale emoții la începutul show-ului și mă gândeam cât de bine mă face să mă simt faptul că fac parte din echipa Global Records, care a facut posibil acel concert”, recunoaște Laura. Ea mai face parte din echipa artiștilor Karmen și Vescan și din cea care implementează piesele pe radio și TV.

Și pentru Sabrina Nicolescu, (26 de ani) cea care acum se ocupă de mini-serialul #nofilterwedding al Alinei Ceușan, intrarea în echipa #weglobal a însemnat spulberarea câtorva mituri, iar asta s-a întâmplat rapid. „Se spune că artiștii și influencerii sunt inabordabili și nu poți să te împrietenești cu ei. Nici pe departe, sunt oameni relaxati și poți relaționa foarte ușor cu ei. De asemenea, mă așteptam să stau la birou, în fața laptop-ului, all day long. Nici gând! Activitatea e garantată aici. Participi la filmări, meetinguri, evenimente, party-uri. Nu ai timp să te plictisești”, povestește Sabrina.  

Teodora Croicu are 24 de ani și a terminat Dreptul Internațional și European la Universitatea din Haga. Înainte de a intra în echipa Global, unde face parte din departamentul Legal, a lucrat la o firmă de avocatură din străinătate. Anul pe care și l-a petrecut alături de Global a avut un impact major în viața ei. „Am avut oportunitatea să fiu implicată în multe proiecte și fiecare dintre ele m-au învățat câte ceva și de toate am fost extrem de mândră. Fiecare dintre ele a fost ceva special, dar dacă chiar trebuie să restrâng la un singur proiect aș spune că proiectul Global. Sunt mândră să văd cum crește în fiecare zi și cum fiecare om din echipă se dedică și aduce o contribuție vitală pentru a le putea oferi oamenilor pasionați de muzică și entertainment exact ceea ce își doresc, nu numai în România, ci și internațional”, crede Teodora.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related