TAG YOUR Ideas: Robert Băjenaru x Clever

TAG YOUR Ideas: Robert Băjenaru x Clever

When eco meets urban art

Pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, unde aducem împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează prin artă, urcă în a doua lună de TAG YOUR IDEAS artistul multidisciplinar Robert Băjenaru.

Instalația lui Robert propune un discurs ecologic, al grijii față de natură, al atenției spre lucrurile care ne înconjoară și ne amintește că nu suntem singuri pe planetă, că ar trebui să avem grijă de mediu pentru că ne afectează zi de zi modul în care înțelegem natura și cum privim viitorul. Materialele folosite sunt toate ecologice, reciclabile cu intenția de a evoca limbajul societății, dincolo de conformism, cu o semantică mai aproape de arhetipuri și natură.

Mesajul artistic completează misiunea brandului Clever de a spori calitatea vieții cetățenilor și a eficientiza mobilitatea, cu grijă față de problema traficului urban și a poluării, folosind și local și la nivel internațional din ce în ce mai multe tehnolgii eco-friendly.

TAG YOUR IDEAS este o nouă platformă de comunicare vizuală a orașului, ce completează nevoia de susținere a unui manifest artistic care ne înfrumusețează existența. Zilnic, sute de oameni vin la Control Club pentru promisiunea pe care o respectăm: THE ALTERNATIVE. De aceea, în fiecare lună, un nou artist va reinterpreta peretele-panou din curtea interioară a clubului Control, susținând un discurs început deja de alți artiști despre modul în care poate fi exploatat spațiul public în cadrul orașului, la intersecția dintre public și privat. Melajul eclectic pe care îl creăm cu acest proiect complează un dialog cultural urban pe care l-am început acum 11 ani.

 

TAG YOUR IDEAS: ROBERT BĂJENARU x CLEVER

Un ecosistem artificial ce reflectă fragilitatea și principiile de funcționare ale naturii creat în totalitate din deșeuri reciclabile utilizate în principal în mediul urban. În reversul/absența gestului artistic, instalația poate redeveni oricând un maldăr de gunoi ce fragilizează și sufocă mediul natural. 

 

Robert Băjenaru este un artist care trăiește și lucrează în București sau oriunde se simte inspirat. Este un artist multidisciplinar care abordeaza mai multe medi artistice precum arta performantivă, instalația, obiectul/sculptura, desenul sau arta multi-media. Este membru al grupului de artă Time Based Art din 2015 și a co-fondat recent artist-run space-ul Cazul101 care are ca obiectiv principal prezentarea și promovarea tinerilor artiști.

Eugen Rădescu este manager cultural, curator și teoretician, cu studii în științe politice (specializat în relativism moral și etică politică). A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, "Common Nostalgia" la Pavilion, “Hidden Shadows/Roma stories” Mobius Gallery București.  A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale și președinte al board-ului organizațional BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele "Franchise" și "Unsolicited Proposal Program". A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Paris Photo, Paris,  Gulbenkian Centre, Lisabona. Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Locuiește și lucrează în București.

 

Clever este cea mai folosită aplicație de mobilitate urbană ce integrează serviciile de e-hailling și ridesharing, din România. Misiunea companiei este să eficientizeze transportul și traficul din orașe pentru a spori calitatea vieții. Aplicația a pornit ca start up românesc, în 2017 fiind achiziționată de grupului deținut de Daimler și BMW. 

Un proiect susținut de CLEVER & CONTROL CLUB
Manager de proiect: Alexandru Manda
Graphic design: Filip Cocoș
Parteneri: IQads, IGLOO, FEEDER.RO

Vino cu Clever la TAG YOUR IDEAS și descoperă cum vibrează orașul prin desen. Dacă e prima oară când folosești aplicația Clever, introdu codul CONTROL.CLUB și cursa este gratuită. 

 

TAG YOUR IDEAS - Robert Băjenaru
19 august - 15 septembrie 2019
Curator: Eugen Rădescu
Vernisaj: 19 august 2019, ora 20:00
Control Club, str. Constantin Mille 4
Intrarea liberă  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related