”Muntele mi-a dat voie sa termin cursa”

”Muntele mi-a dat voie sa termin cursa”

Vlad Crisan-Pop s-a intors cu bine in Romania de la Tor des Geants Italia cu o victorie gigantica pentru copiii MagiCAMP. Din 436 de alergatori la start, 225 au abandonat si 211 au ajuns la finish. Vlad s-a clasat pe locul 154 dupa ce a terminat cursa de 130 km cu 12.000 D.N in 41 de ore si 41 de minute. El a alergat cu scopul de a strange bani pentru ”100 de burse educaționale pentru 100 de copii cu afecțiuni oncologice din tabara MagiCAMP” în valoare de 600.000 lei.

TOR130 a avut startul pe 10 septembrie, la ora 21:00, din comuna Gressoney St-Jean, situata la o altitudine de 1.385 m si a avut o urcare puternica pana la 2.600 m la Refugiul Grand Tournalin. Valea Aosta este spectaculoasa si trece prin zone splendide precum Col Nannaz 2.773 m, Col des Fontaines 2696 m, Fenêtre d’Ersaz  2.290 m, Col de Vessonaz 2.794 m, Col der Champillon 2.709 m si ultima urcare la Col de Malatra 2.925 m.

La start Vlad s-a asezat la coada grupului cu steagul tricolor si tricoul MagiCAMP, si a avansat treptat pas cu pas. Totul a mers bine pana la punctul de control Oayce. Acolo a dormit o ora, a mancat ceva si a pornit spre Col de Brison, 2.480 m. Pe drum Vlad a inceput sa vomite tot ce avea in stomac si sa aiba halucinatii. Trunchiurile de copaci au inceput sa prinda forma de animale, radacinite copacilor sa devina serpi si astfel a pornit o lupta dintre minte si corp. In ciuda tuturor celor intamplate amintirile alaturi de fetele de la camera curcubeu si a clipelor frumoase din tabara MagiCAMP l-a ajutat sa-si gaseasca puterea de a merge mai departe. Clipele de la echitatie, distractia de la piscina sau curajul copiilor din parcul de aventura l-a determinat sa puna un picior in fata la altul si sa nu renunte. Pentru ca urcarile erau lungi si grele a inceput sa numere 500 de pasi dupa care sa faca o pauza de cateva secunde. Intr-o stare mai grava a ajuns Saint Rhemy en-Bosses, 1.519 m, unde medicul i-a spus ca este alergerea lui daca doreste sa continue. Fie este dus la ambulanta si conectat la perfuzii, fie merge mai departe pe propria raspundere. A decis sa continue cursa pentru ca a considerat ca durerea lui nu se compara cu durerea pe care copiii o simt la chimioterapie sau radioterapie.

La Col de Vessonaz, 2.794 m, Vlad a sunat-o pe sotia lui, Raluca, doar pentru ai asculta vocea si a primii putere sa mearga mai departe. ”Hai ca poti!” acestea au fost cuvintele care  au rezonat in mintea lui Vlad si au devenit mantra care l-a ajutat pas cu pas. Aceleasi cuvinte le-a auzit si in parcul de aventura unde copiii cu afectiuni oncologice se incurajam unii pe altii atunci cand unui copil ii era frica sa continue sau dorea sa renunte pe traseu, crezand ca nu mai pot continua. De la Saint Rhemy en-Bosses, 1.519 m, a urmat ultima urcare pana la Col de Malatra, 2.925 m, iar pe culmea cea mai inalta Vlad a ridicat bratele spre cer si a strigat de fericire pentru ca greul a trecut. A urmat o coborare de 5 ore pana la finish in Courmayeur. Ultimii pasi prin oras au fost intampinati de copii de la gradinita care strigat ”Forta!”, ”Bravo!” ”Mai ai un pic” si nu in ultimul rand de oameni pe care nu ii cunostea, dar care l-au felicitat si l-au incurajat. Vlad a scot tricolorul si cu tricoul galben din tabara MagiCAMP a trecut linia de finish in aplauzele sutelor de oameni prezenti la finish. A semnat pe panoul galben de la finish cu ”Vlad Pop MagiCAMP Romania” si a primit medalia alaturi de tricoul invingatorilor. Bucuria de la finish a sters toate durerea de pe traseu.

Tu ce ai face dacă copilul tău ar fi bolnav? Vlad a alergat la Tor des Geants 130 km, D.N. 12.000 si tu poți dona pentru educația copiilor cu cancer .

Si inca ceva. Urmeaza ca Vlad sa alerge 620 km la 6633 Arctic Ultra 2020 pentru MagiCAMP.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related