FiecareVot e important. Să avem grijă de toate

FiecareVot e important. Să avem grijă de toate

Mai e puțin până pe 10 noiembrie, data alegerilor prezidențiale, dar a rămas și mai puțin timp în care să vă înscrieți ca observator la vot. O săptămână, mai exact, în care puteți să vă alăturați FiecareVot. Înițiativa a început la alegerile prezidentiale de acum 5 ani şi a continuat la fiecare sesiune de alegeri organizată până în prezent.

Este coordonată de Expert Forum și Geeks for Democracy și formată din organizații din București și din țară, din orașe precum Iași, Cluj, Curtea de Argeș, Craiova sau Constanța.

Campania este independentă de orice partid politic și se bazează pe activitatea voluntară a membrilor coaliției și a observatorilor.

Voluntarii ajung în aproximativ 3000 de secții, din țară și străinătate (din cele aproape 19.000 în țară și 800 în afara țării). Partea bună e că partidele politice nu cunosc care va fi următoarea secție unde va ajunge un observator FiecareVot, ceea ce reprezintă un element surpriză important pentru reducerea tentativelor de încălcare a legii.

Datele strânse în cadrul campaniei de-a lungul anilor, au constituit un argument pentru introducerea în legea electorală a votului prin corespondență, a votului în avans și pentru prelungirea perioadei de vot, după ora 21.

În același timp, aceasta oferă o variantă alternativă față de poziția guvernamentală sau a partidelor politice, publicând propriile rapoarte de monitorizare.

Pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, creatorii campaniei vor organiza un call center cu juriști, care vor  răspunde la întrebările și sesizările legate de vot, la numărul 0800 080 200 (gratuit în România).

Tot ei administrează și pagina www.votcorect.ro, prin care oferă răspunsuri la întrebări frecvente legate de alegeri și asistă alegătorii care fac sesizări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

SectiuneBranded


Related