Alegerile și cercul vicios

Alegerile și cercul vicios

Horatiu Malaele isi incepea sketch-urile cu o gluma care functiona mereu: m-am imbracat in negru pentru ca am auzit ca sunteti morti dupa mine. In negru s-au imbracat si liderii PSD la prima lor aparitie dupa aflarea rezultatelor de la urne, chiar daca nu s-a raportat niciun caz despre cineva mort care ar fi votat pentru ei.

Desi campania electorala a atins cote de maxima plictiseala, miza ei ne-a provocat niste fluturi in stomac, in anticiparea rezultatelor.

 

Pentru unii, n-a fost in joc doar viitorul tarii, ci si un posibil ciubuc personal. Casa de pariuri Fortuna i-a alocat lui Klaus Iohannis o cota de 1.05. Deci 5 ani la Cotroceni in contul lui, insemnau 0,5% in plus in buzunarul tau. In schimb, agentia de pariuri au creditat-o pe Viorica Dancila cu o cota de 8.5, ceea ce inseamna ca daca ar fi castigat, ar fi fost un fel de duminica neagra in betingul romanesc, si am fi inteles cu totii outfit-ul negru al PSD-istilor.

Si uite asa, 8.683.688 de stampile rotunde mai tarziu, ale caror arie stim noi cum se calculeaza, am eliberat fluturii din stomac si am stiut ca cel putin un angajat roman are raspuns la intrebarea - unde te vezi in urmatorii 5 ani de zile.

De fapt, toata campania n-a fost decat un interviu de angajare televizat, intr-o companie cu 18.937.058 de shareholderi cu drept de vot in board. Deci actionarii si-au facut datoria, si asteapta acum actiunile celui investit in functia cea mai inalta.

 

Conform principiului matematic - what goes around, comes around, Viorica Dancila va ramane intotdeauna in istorie ca cea care popularizat aria cercului, inainte si dupa alegeri. Vor fi destul elevi care isi vor aminti formula pentru ca au deschis televizorul, si nu manualul.

Adevărul e că ne lipseau, în România, motive de a face glumițe cu Pi.

 

 

 

 

Acum, că a trecut și asta, ne pregătim de certurile cu necunoscuții de pe Facebook la alegerile din 2020.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related