Ladies and gentlemen, please welcome on stage mister Darren Cahill!

Ladies and gentlemen, please welcome on stage mister Darren Cahill!

Una dintre experientele foarte faine pe care era sa le ratez in 2019 a fost prezenta pe scena alaturi de Darren Cahill la Masterclass-ul pe care l-a sustinut in cadrul Sports Festival 2019.

De ce? Pentru ca, prins cu tot ceea ce aveam de facut, nu mi se parea ca o sa apuc sa ma pregatesc cum trebuie.

Nu te cred! 5-6 ore pentru cele cateva minute de introducere?!? A fost reactia foarte naturala a lui Ciprian Marica cand i-am explicat dupa eveniment cat am muncit pentru a gandi, scrie si repeta cuvintele spuse pe scena.

Pare simplu, dar nu este pentru ca trebuie sa stai cu toti stakeholderii si sa intelegi perfect ceea ce ai de facut, sa aliniezi asteptarile (daca sunt diferente intre ei) astfel incat sa stii cat mai exact ceea ce vrei/trebuie sa transmiti si cuvintele sa curga cat mai natural.

Ce aveam de facut la Sports Festival?

Unul dintre primele lucruri pe care le-am decis a fost sa nu vand publicului ceea ce cumparasera deja: nu era nevoie sa il mai prezint si eu pe Darren Cahill, toti venisera pentru el – stiau exact cine este si ce a reusit in tenisul mondial.

Masterclass-ul a fost gandit ca ancora care sa aduca profesionisti, oameni tari care anticipam ca vor vrea sa auda ceea ce are de povestit unul dintre antrenorii de top ai sportului mondial, cum vede el drumul spre performanta in viata.

Regula de aur: cand publicul a cumparat deja, nu mai era nevoie de vanzare.

Trebuia insa sa creez o atmosfera faina in care sa intre Darren pe scena si sa isi inceapa prezentarea.

Sa spun povestea Sports Festival astfel incat publicul sa o asculte (de prea multe ori oamenii se gandesc la alte lucruri cand incepe ceea ce ei percep a fi bla, bla, bla-ul prezentatorului).

Sa punctez natural prezenta in public a unor oameni tari din sportul romanesc.

Oamenii sa isi aminteasca ceva si despre cel care a moderat MasterClass-ul, daca tot urc pe scena sa nu fiu un simplu accesoriu.

Sa nu vorbesc prea mult.

Discurs deschidere MasterClass Darren Cahill la Sports Festival 2019. Cluj-Napoca

 

Buna ziua, 

Numele meu este Lorand Balint si, inainte de a-l invita pe oaspetele nostru special pe scena, as vrea sa va spun o poveste cu talc.  

In urma cu cativa ani, ma uitam la televizor intr-o seara cand vine la mine baiatul meu si ma intreaba cine joaca. Romania! Aaaa, nu ma uit pentru ca pierdem!! Si a plecat la el in camera. 

M-a lovit pe loc, m-a lovit si mai puternic dupa cateva zile. Uitandu-ma cu foarte mare atentie in jur am realizat ca suntem pe cale sa crestem o generatie de copii care asociaza Romania cu esecul. La radio, la tv, in presa, la spital, in gara, in discutiile publice sau private este un discurs generalizat despre cum Romania nu poate sa construiasca autostrazi, nu poate sa repare scolile sau spitalele, cumparam aparatura sofisticata pentru spitale, dar nu are cine sa o foloseasca etc, etc, etc. Presa sportiva vorbeste disproportionat despre monden, despre esecuri, despre scandaluri, despre lipsa de respect fata de valori. Este un discurs foarte, foarte defetist. In ochii copilului meu, Romania parea asociata esecului. Niciun motiv care sa te indemne sa construiesti. 

Baiatul meu, care la momentul respectiv avea opt ani, era ferm convins ca nu are de ce sa priveasca nici un meci in care sa fie implicate echipe romanesti. 

Am avut grija si am inceput sa-mi duc copilul la sport din ce in ce mai mult, am trait impreuna bucuria castigarii Campionatului Mondial de tineret la handbal de fetele noastre in frunte cu Cristina Laslo care este alaturi de noi azi, aici (si arat catre Cristina).

Bucuria castigarii medaliei de bronz la Campionatul Mondial de handbal din Danemarca in 2015 – cu Crina Pintea in teren (si arat catre Crina) alaturi de colegele ei.

Loredana Dinu la scrima (si arat catre Loredana), campioana olimpica la Rio impreuna cu echipa Romaniei. 

Succese care au venit.

Si apoi, ca de nicaieri, a aparut o tanara romanca – o fata care a inceput sa castige punct dupa punct, game dupa game, meci dupa meci. A aparut Simona Halep care a purtat cu succes tricolorul pe intreaga planeta si care ne-a redat increderea ca se poate, o sportiva la care si noi, si copiii nostri ne uitam si stim ca suntem egalii oricui de pe planeta.  

Si pentru aceasta iti multumesc, Simona Halep!! (si arat catre SH. Astept, dau oportunitatea publicului sa aiba timp sa inceapa sa strige numele Simonei – sa nu uit sa vorbesc cu 2-3 oameni sa fie scanteie daca e nevoie. Aplauze din sala, Simona, Simona!). 

Multumesc!

 

Sports Festival este un eveniment gandit si construit sub zodia lui Si. 

Noua ne place Si, nu ne place Sau. 

La Sports Festival este despre sportivi de top, dar este si despre sportivii amatori.

Este despre Mihai Covaliu, campion olimpic (si arat catre Mihai), despre Camelia Potec (arat catre Camelia), despre Ciprian Marica (arat catre Ciprian), despre Eva Tofalvi (arat catre Eva), despre marii campioni ai Romaniei, dar este si despre voi, oamenii care faceti sport, care practicati sportul, carora va place miscarea. 

Despre actiune, dar si despre relaxare.

Facem sport, sunt peste 40 de sporturi prezente in festival, dar avem si muzica si dans si teatru in parc. 

Despre echipa si coechipierii tai, dar si despre prietenii pe care ti-i faci din echipele adverse. 

Despre fotbal, tenis, handbal, basket, volei, judo, canotaj, navigare, box, …. 

Despre sportivi, dar si despre antrenori – despre oamenii care ii inspira. 

Despre Simona Halep care va juca astazi un meci chiar in aceasta sala, dar si despre Darren Cahill! 

Ladies and gentlemen, please welcome on stage mister Darren Cahill!

 

Am gandit discursul in patru parti:

I. O poveste personala cu care toti oamenii sa rezoneze, sa se regaseasca in ea. Despre familie, copii si societatea in care traim. Adaugand credibilitate facand conexiuni cu oameni faini prezenti la eveniment - Crina Pintea, Cristina Laslo.

Reactiile cautate? Da, asa este! Urmata de optimism: totusi se poate! In plan secund: mi-l amintesc pe domnul acela, este cel cu baiatul care initial nu vroia sa se uite la meciurile Romaniei si apoi a vazut ce bucurii poti trai daca o faci.

II. Moment Simona Halep. Referire la ceea ce a adus Romaniei Simona. Reactia cautata? Entuziasm, o frantura de atmosfera de galerie.

III. Moment Sports Festival. Este despre SPORT sub zodia lui Si, nu a lui SAU. Reactia cautata? Aha, ce de lucruri fac oamenii acestia si ce filosofie faina au.

IV. Moment personalitati, campioni.

Reactia cautata? Ma bucur ca sunt aici printre oameni faini

V. Ladies and gentlemen, please welcome on stage mister Darren Cahill!

Reactia cautata? Incepe!!

Cum ziceam la inceput, era cat pe ce sa ratez o experienta foarte faina. Dar si una dintre cele mai faine amintiri: imaginea cu Simona Halep facandu-mi poza din tribuna :)

PS: Bun, bun, normal ca stiu ca Simona il poza pe Darren, dar nu sunt dese momentele in care eu sunt pe “terenul de joc” si numarul 1 mondial face poze din tribuna asa ca ma bucur de ele. 

_______________________
 Lorand Balint Boti este Managing Director Publicis Sport and Entertainment si are o experienta de peste 20 ani in industria de marketing si comunicare romaneasca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related