[Act & play] Adela Bengescu: Cineva îți zice, am găsit un spațiu, e un fost service RATB, hai să facem un spectacol acolo. Și înnebunești de fericire

[Act & play] Adela Bengescu: Cineva îți zice, am găsit un spațiu, e un fost service RATB, hai să facem un spectacol acolo. Și înnebunești de fericire
Foto: Ioana Popescu

A mers la actorie dintr-o joacă. Râdea cu o prietenă pe scările Liceului Mircea cel Bătrân din Constanța, când s-a gândit cum ar fi să dea la teatru. Și poate chiar există, încă din copilărie, semne că suntem potriviți pentru o meserie sau alta. Adela Bengescu, de exemplu, era teatrală de mică. Așa îi spunea sora ei, mai ales când se angajau în vreo ceartă, din care una trebuia să iasă învingătoare cumva. Și tot de copilă, îi plăcea să dea spectacole pentru familia sa, pe care le regiza chiar ea.

În prezent, printre spectacolele în care joacă se numără ”Zadarnicele chinuri ale dragostei”, ”Carusel” și ”Omul cel bun din Seciuan” montate de Andrei Șerban la Bulandra. Și, nu o să vă vină să credeți, o găsim în ”Kremlinul de zahăr”, un spectacol montat într-un fost service RATB. Unde, alături de colegi de-ai săi, a pornit o mișcare independentă inedită. Adela Bengescu a fost, de asemenea, librăreasa Maria în filmul ”Moromeții 2” regizat de Stere Gulea.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related