Charles Townes a castigat Premiul Templeton 2005

New York, Bucuresti, 9 Martie 2005 - Charles Townes, laureatul premiului Nobel pentru fizica din 1964, care si-a petrecut zeci de ani din viata ca promotor de marca al convergentei dintre stiinta si religie, si ale carui inventii includ maserul si laserul, a castigat Premiul Templeton 2005. Prestigiosul premiu in valoare de 795.000 lire sterline (mai mult de 1,5 milioane $) a fost anuntat azi la New York in timpul unei conferinte de presa.

In varsta de 89 de ani, Townes si-a asigurat locul in panteonul marilor oameni de stiinta ai secolului XX prin cercetarile sale asupra proprietatilor microundelor, ceea ce a dus la aparitia maserului, un instrument care amplifica undele electromagnetice, si, mai tarziu, la co-inventarea laserului, care amplifica si directioneaza undele de lumina in fascicule directe paralele. Cercetarile sale si ale altor doi fizicieni de marca, distinse cu Premiul Nobel pentru Fizica in 1964, au deschis calea pentru o gama vasta de inventii, utilizate acum in mod curent in medicina, telecomunicatii, electronica si informatica.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related