Lansăm Premiile Superscrieri #10 - încrederea se câștigă cuvânt cu cuvânt

Lansăm Premiile Superscrieri #10 - încrederea se câștigă cuvânt cu cuvânt

Ediția a 10-a va fi la Ateneu sau nu va fi deloc - am spus acum câțiva ani, pe scena Galei Superscrieri. Aveam în minte faptul că oamenii care caută și scot la iveală adevărul merită o seară a lor. Pe cea mai mare scenă a țării, la o ediție aniversară. Dar astăzi, în această lume în stand by, mai util decât o ediție aniversară este să ne concentrăm pe continuitatea proiectului, pe o ediție a Încrederii.

În aceste vremuri în care ne bazăm mai mult ca oricând pe autorii care ne relevă realitatea, ne propunem ca Superscrieri să se consolideze în continuare ca o mică oază de încredere în munca și eforturile pe care le depun. Și, împreună cu acești autori și poveștile lor, să facem și pentru cititori demonstrația unui proiect instrument care îți facilitează orientarea către adevăr, cu mai multă gândire critică, în lumea de azi.

Așa că în dificilul an 2020, când nu se poate planifica nimic curajos, nu vom desfășura o a 10-a ediție aniversară, ci o simplă ediție de consolidare a Încrederii. Sperăm ca de ediția #11 să ne putem îngriji cum se cuvine și să putem aniversa atunci, cu adevărat împreună, toți acești ani de povești puternice despre adevăr. 

 

Paul Radu, director OCCRP, noul președinte al juriului Superscrieri:

„2020 a fost un an test pentru jurnalismul cinstit, făcut în interes public. Oamenii au avut nevoie de informație clară, de text, imagine,
investigații și inovație care să-i ajute să ia decizii. Superscrieri X este despre lupta reporterilor onești care încearcă să câștige încrederea publicului prin muncă grea și riscantă. Este despre jurnalism ca mod de viață alimentat de un public care simte când interesul său este pus mai presus de orice.”

Încrederea se câștigă cuvânt cu cuvânt

Încrederea o construim împreună, înțelegând mai bine poveștile pe care le trăim. Superscrieri adună povești de impact despre realitate, dar este rolul fiecăruia să le judece mai în profunzime. Să le privească din mai multe perspective, să le descoasă. Să își asume rolul de a contribui la creșterea lor, fie că suntem autori sau cititori sau chiar surse. Suntem, așadar, mai multe fețe ale unui adevăr și responsabili pentru felul în care acesta ne aduce împreună.

 

Calendarul ediției

- autorii ne pot trimite cele mai bune materiale publicate pe tot parcursul anului 2020, până pe 17 ianuarie 2021
- la începutul lui 2021 vom deschide propunerile pentru premiile onorifice și cele speciale de susținere
- în februarie începe jurizarea, în martie anunțăm nominalizații, iar în luna aprilie vom avea o Gală de Premiere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related