Christian Jankowski: Defense Mechanism

Christian Jankowski: Defense Mechanism

Expoziție: 5 — 13 mai 2021, Goethe-Institut București.

Ce se întâmplă atunci când membri ai forțelor de ordine descind într-un cabinet de psihoterapie și aleg să rămână pentru o conversație? În expoziția Defense Mechanism, artistul Christian Jankowski propune un dialog între foști membri ai Armatei, care lucrează acum în sectorul privat, și psihologul clinician Alexandru Bătinaș.

Prin limbaj, rețele de asocieri și interacțiune simbolică, aceștia analizează contextul în care se află, implicațiile profesiilor lor și considerațiile personale asupra artei contemporane în contextul social. În același spațiu, seria de fotografii cu diorame ale Muzeului Militar din București este asociată unor texte care evidențiază diferite tipuri de mecanisme de apărare, așa cum sunt prezentate pe site-uri populare de sănătate.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 5 mai 2021, la Institutul Goethe din București, Calea Dorobanți nr. 32, începând cu ora 18.

Prin colaborare și dialog ca practici artistice, Defense Mechanism privește lumile noastre interioare și exterioare, într-o încercare de a oferi perspective și imagini noi.

Christian Jankowski (născut în 1968, Göttingen, Germania) a studiat la Universitatea de Arte Plastice din Hamburg. În lucrările sale conceptuale, se concentrează pe performance, film, video, fotografie dar și pe o varietate de medii precum pictură, sculptură și desen. Jankowski inițiază colaborări între arta vizuală contemporană și alte lumi profesionale precum cea a religiei, afacerilor, politicii și entertainment-ului. Protagoniști din numeroase domenii apar în arta lui Jankowski. Practica lui se desfășoară într-un schimb apropiat cu mass-media și cu mecanismele sale de producție. Se concentrează pe invenția colectivă și chestionarea puterii ei: testând imaginea.

Jankowski a participat la numeroase expoziții de grup precum Bangkok Art Biennale 2020 și expoziții solo precum Sender and Receiver (Fluentum, 2020), Weather Flag (josegarcia, mx, 2020), Floating World (@KCUA, 2018), 2017 (Petzel Gallery, 2018). În 2016, a curatoriat a 11-a ediție a Manifesta, devenind primul artist care și-a asumat acest rol. Christian Jankowski trăiește și lucrează în Berlin, Germania.

Defense Mechanism este o expoziție comisionată în cadrul platformei Quote—Unquote și produsă în colaborare cu Goethe-Institut Bucharest.

Quote—Unquote este o platformă interdisciplinară și colaborativă de cercetare a mecanismelor, utilizărilor și efectelor discursivității publice și ale limbajului prin practica artistică și intersecția acesteia cu domenii conexe.

Platforma Quote—Unquote este concepută și dezvoltată de asociația / colectivul curatorial Infinite Conversation — Dan Angelescu, Irina Radu, Cristina Vasilescu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related