Perioada de înscrieri pentru Bursa „Alex. Leo Șerban”, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim la TIFF, a fost prelungită

Perioada de înscrieri pentru Bursa „Alex. Leo Șerban”, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim la TIFF, a fost prelungită

Perioada de înscrieri pentru Bursa „Alex. Leo Șerban” pentru publicistică, presă, critică de film și cineaști, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), a fost extinsă până pe 27 iunie.

Bursa în valoare de 2.500 de euro, inițiată în memoria regretatului critic de film, va fi acordată și în acest an de Conceptual Lab by Theo Nissim.

Anul acesta se împlinește un deceniu de la decesul lui Alex. Leo Șerban, unul dintre cei mai apreciați critici de film din România, personalitate unică în peisajul cultural românesc.

 

„Mă bucur să fiu alături și în acest an de cel mai important festival de film din regiune și să susțin oamenii creativi și talentați din România. Conceptual Lab continuă și în 2021 să fie un promotor și susținător al proiectelor curajoase și un partener important al industriilor creative. Credem că industria cinematografică din România are nevoie de toată atenția noastră iar Bursa „Alex. Leo Șerban” este parte din misiunea noastră de a susține inițiativele artistice”, declară Theo Nissim, fondator Conceptual Lab. 

Ajunsă la a șaptea ediție, bursa este dedicată cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj, dar și jurnaliștilor și criticilor de film cu vârsta de până la 35 de ani. Sunt eligibile proiectele de lungmetraj - ficțiune sau documentar - aflate în dezvoltare sau pre-producție și proiectele editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog etc).

Dosarele de aplicație trebuie să cuprindă o descriere a proiectului, o scrisoare de motivație și CV-ul participantului. Acestea pot fi înscrise până pe 27 iunie, prin completarea formularului disponibil.

Câștigătorul va fi premiat la gala de închidere a celei de-a 20-a ediții. TIFF își propune să contribuie ulterior la realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor pe care le derulează.

Bursierul ediției din 2020 a fost Alexandra Tănăsescu, fondatoarea platformei de jurnalism independent culturaladuba.ro. O mențiune specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită criticului de film Victor Morozov, pentru volumul „Peste graniță. Cinema-ul românesc în context transnațional”.

O altă mențiune specială, în valoare de 1.000 de euro, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim și TIFF, va recompensa performanța unui actor român cu vârsta sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2020. Anul trecut, pe scena TIFF a fost premiat actorul Cristi Popa, pentru rolul din „Monștri.”  (r. Marius Olteanu).

Bursa „Alex. Leo Șerban”, iniţiată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative, a fost acordată pentru prima dată în 2012, la TIFF. Dacă la primele trei ediţii, bursa era adresată exclusiv tinerilor jurnaliști și critici de film, câștigătorii beneficiind de un sejur de perfecţionare profesională în contextul creativ al Festivalului de Film Românesc de la New York, Making Waves, organizat de Romanian Film Initiative, începând din 2018 se adresează deopotrivă regizorilor și scenariștilor.

 

Cea de-a 20-a ediție a TIFF va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual.

Conceptual Lab by Theo Nissim are ca misiune principală susținerea industriilor creative și promovarea proiectelor culturale relevante pentru public. Festivalul Internațional de Film Transilvania - TIFF, Festivalul Tânăr de la Sibiu, Ceau Cinema Timișoara, Bucharest International Dance Film Festival sunt câteva din evenimentele în care Conceptual Lab se implică activ în ultimii ani.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related