[Arta pielii] OG ANDRAW: Primul tatuaj l-am facut pe mine, am incercat pe cat de mult posibil sa fiu cat mai stapan pe situatie inainte sa pot tatua pe oricine altcineva

[Arta pielii] OG ANDRAW: Primul tatuaj l-am facut pe mine, am incercat pe cat de mult posibil sa fiu cat mai stapan pe situatie inainte sa pot tatua pe oricine altcineva

Arta pe piele, tatuajele ca sa nu cream confuzii cu exprimarea noastra literara, se poarta de cand lumea, si este un mod prin care oamenii aleg sa isi declare vizual interiorul, credintele si pasiunile. In Romania a fost acceptata mai greu ca normalitate alegerea fiecaruia de a-si desena pielea si, multa vreme, tatuajele au fost interpretate ca acte de rebeliune sau ca un statement de nonconformism. Acum, ele sunt pe tot mai multe corpuri, de toate varstele, si traim, in sfarsit, o vreme cand “tatuatii” nu mai sunt aratati cu degetul si nici etichetati ca bad boy or bad girl.

Candva, am inceput pe IQads o serie de interviuri cu artisti tatuatori, dar cum ei s-au inmultit iar stilurile s-au diversificat intre timp, o readucem la viata. Vorbim mai jos cu OG ANDRAW, care tatueaza la NoRegrets Tattoo Bucharest si care a pierdut sirul tatuajelor batute pe pielea sa.

“Prejudecatile or sa ramana, no matter what, insa usor usor totul merge catre si mai bine. Ori lumea nu mai ofera atat de multa importanta, ori incep sa se obisnuiasca cu oameni care se tatueaza, who cares”.

 

Inceputuri

Primul tatuaj mi l-am facut la varsta de 15 ani, usor usor am inceput sa intru in scena skateboardingului din Romania, incepand sa cunosc oameni noi care deja aveau tatuaje sau care se tatuau, usor am prins si eu gustul. Am inceput sa ma documentez legat de stiluri si tehnici and then graffiti came in my life. Dupa aproape 7-8 ani de fuga pe strazi, am inceput sa observ prieteni din jurul meu care obtineau lucrari comisionate, dar neavand un backround in arte si pentru faptul ca, pentru mine graffiti it’s just lettering, am optat pentru o ucenicie in arta tatuajelor.

 

Un pic de biografie

Ma numesc Andrei sau OG ANDRAW si n-am urmat nicio scoala de arte. :)))))) Am fost ucenic la salonul Industrial Tattoo din Bucuresti pentru aproxiamtiv un an de zile, unde am invatat bazele acestei meserii de la TEO iar dupa scurt timp am fost acceptat in cadrul salonului NO REGRETS TATOO unde in continuare descopar lucruri noi si incerc sa perfectionez cat mai mult stilul pe care il abordez.

 

Primul tatuaj

Primul tatuaj l-am facut pe mine, am incercat pe cat de mult posibil sa fiu cat mai stapan pe situatie inainte sa pot tatua pe oricine altcineva.

 

Cea mai complicata lucrare

In momentul de fata nimic nu mai pare complicat, odata ce intelegi ceea ce trebuie sa faci si cum. Aleg sa nu lucrez mai mult de 6-7 ore intr-o sedinta.

 

Amprenta ta artistica

Inca nu este ceva definitiv ceea ce fac eu, incerc mereu sa imbunatatesc ceea ce fac, dar daca ar fi sa numesc o directie as spune ca ma identitific cu stilurile geometric/dotwork/abstract.

 

Cazuri in care ai refuzat sa tatuezi

Categoric au existat si vor continua sa existe cazuri in care refuz sa tatuez, atat timp cat nu pot rezona cu ideea respectiva sau persoana cu care incep colaborarea nu rezoneaza cu stilul pe care il am.

 

Tatuajele de pe pielea ta

Ufffff, complicat, am incetat sa le mai numar, insa primul tatuaj l-am facut la varsta de 15 ani la Teo, tipul care mi-a fost si mentor in inceputurile mele in arta tatuajelor.

 

Trenduri

Trenduri or sa existe oricand, arta este interpretabila si cine stie ce o sa fie in trend la anul. Stilul pe care il abordez nu este ceva ce cred ca o sa fie in trend vreodata, but who knows.

 

Evolutia tatuajelor la noi

Probabil diversitatea de stiluri a inceput usor usor sa schimbe piata, lumea a inceput sa doreasca si altceva in afara de realism.

 

Prejudecatile

Prejudecatile or sa ramana, no matter what, insa usor usor totul merge catre si mai bine. Ori lumea nu mai ofera atat de multa importanta ori incep sa se obisnuiasca cu oameni care se tatueaza, who cares!!

 

Cei care se tatueaza

Categoric numarul persoanelor care vor si incep sa se tatueze a inceput sa creasca si este intr-o crestere continua. Incet si sigur se schimba si gusturile oamenilor in ceea ce priveste ce vrea fiecare persoana sa isi tatueze. Conteaza foarte mult ceea ce promovezi si cum ii educi pe oameni.

 

Promovarea

Instagram, urmeaza in viitorul apropiat sa lansez si un site, dar pentru moment sunt pe instagram, este mai versatil. Toata lumea traieste pe instagram, pentru moment acesta este viitorul. :)))))

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related