Premiere românești și invitați speciali la TIFF Sibiu 2021

Premiere românești și invitați speciali la TIFF Sibiu 2021
Credit foto: Dragoș Dumitru

Câteva dintre cele mai așteptate filme românești ale anului vor fi proiectate în premieră la Sibiu între 6 și 8 august, în prezența regizorilor și a actorilor, în cadrul celei de-a 15-a ediții Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu.

Vineri, 6 august, de la ora 17:45, la Cine Gold, sibienii vor putea urmări un film polițist românesc distins anul trecut cu Premiul special al juriului la Festivalul de la Varșovia: Neidentificat (r. Bogdan George Apetri), în prezența protagonistului, actorul Bogdan Farcaș. Lungmetrajul surprinde obsesia unui polițist de a rezolva un caz, propulsându-l în decizii la limita dintre etică și abuz de putere. Când detalii din viața lui personală ies la iveală, lucrurile iau o turnură neașteptată. Neidentificat a fost ales drept favorit al Federației Internaționale a Criticilor de Film la TIFF 2021 (Premiul FIPRESCI).

Credit foto: Marius Mariș

După premiera sold-out în prima zi la TIFF Sibiu, la cererea publicului, documentarul România Sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) va fi proiectat și vineri, 6 august, de la ora 21:45, la Muzeul Astra. Inițiat în urmă cu 10 ani, România Sălbatică aduce pe marele ecran filmări în premieră pentru țara noastră și povești unice despre biodiversitatea României. În urma adăugării acestei proiecții, filmul inițial programat la Muzeul Astra de la ora 21:45, Succes de public (r. Emmanue Courcol) va fi proiectat la ora 20:00 în Sala Mare de la Centrul Cultural “Ion Besoiu”.

Povestea unei femei devenite peste noapte persona non grata după ce câinele ei regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou este transformată într-o satiră socială în filmul #dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac). Lungmetrajul va putea fi vizionat în premieră la Sibiu sâmbătă, 7 august, de la ora 18:00 la Cine Gold, cu participarea regizorului Andrei Huțuleac. Distins cu trei premii la Festivalul de la Moscova, inclusiv Trofeul pentru Cel mai bun film străin, #dogpoopgirl a fost desemnat la TIFF 2021 cel mai bun film românesc de debut.

Tot sâmbătă, 7 august, de la ora 21:45, în parcarea supraterană Promenada Sibiu, cei prezenți la Sibiu vor avea ocazia să vizioneaze debutul în regie al lui Octavian Strunilă, în prezența acestuia: Complet necunoscuți, adaptarea românească a comediei-fenomen Perfetti Sconosciuti. Şapte prieteni buni se întâlnesc la cină. Pare a fi o seară normală, până când gazda propune un joc: toată lumea să-şi așeze telefoanele pe masă, să citească cu voce tare fiecare mesaj primit și să răspundă la toate apelurile de față cu toți. Lucrurile o iau, evident, razna.

Un action dramatic în decor montan, Tata mută munții este proiectat în premieră la TIFF Sibiu în prezența regizorului Daniel Sandu sâmbătă seara, 7 august, de la ora 21:45, la Muzeul Astra. După ce fiul său dispare în munți și căutările inițiate sunt zadarnice, tatăl său decide să-și adune propria echipă de salvatori și să se aventureze în natură.

În ultima zi de festival, duminică, 8 august, de la ora 20:00, cel mai recent film al regizorului Marian Crișan, Berliner, va putea fi urmărit la Cine Gold. Actorul Ovidiu Crișan va veni la final pentru întâlnirea cu publicul.

Întregalde, un film care ridică întrebări despre generozitate și supraviețuire, poate fi văzut duminică, 8 august, de la ora 21:45, în parcarea supraterană Promenada Sibiu, cu participarea regizorului Radu Muntean, care va răspunde întrebărilor venite din public. Prezentat la Festivalul de Film de la Cannes (2021), filmul urmărește trei orășeni care merg într-un sat din județul Alba să doneze pachete cu mâncare. În drumul lor întâlnesc un bătrân pe care vor să-l ajute, dar curând rămân blocați într-un șanț din pădure și totul se complică.

Biletele sunt disponibile online.

 

Festivalul Internațional de Film Transilvania la Sibiu este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.
Cu sprijnul: Centrului Național al Cinematografiei
Prezentat de Banca Transilvania
Mașina oficială: Mercedes-Benz
Parteneri: Epson, Hotel Parc, Complexul Național Muzeal Astra, Habermann Markt, Promenada Mall Sibiu, CineGold, Assault Security, Kiss FM, Kulinarium
Parteneri media: Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Sibiu 100%, Tribuna, Kiss FM, Mesagerul de Sibiu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related